Korábbi Grand Slam-elődöntőst vert Piros Zsombor!

Piros Zsombor és Jani Réka is bejutott a Roland Garros selejtezőjének második körébe. Különösen előbbi győzelme nagy eredmény, hiszen Piros a korábbi wimbledoni elődöntős Sam Querrey-t búcsúztatta.

Magyar Nemzet
2022. 05. 16. 13:48
Davis Cup qualifier
Pirosnak túl sok ellenfele volt Sydney-ben Fotó: EPA/DAN HIMBRECHTS Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A héten két magyar teniszező küzd azért a Roland Garros selejtezőjében, hogy indulhasson a salakpályás Grand Slam-torna főtábláján.

Közülük Piros Zsombor GS-főtáblás debütálásáért hajt, s bár papíron nagyon nehéz ellenféllel kezdett, simán jutott a második fordulóba. Az amerikai Sam Querrey-t korábban a világranglista 23. helyén is jegyezték, az ellene kevesebb mint egy óra játék alatt elért 6:2, 6:2-es siker még akkor is hatalmas bravúr, ha a salak Querrey leggyengébb borításának számít.

Querrey pályafutása legnagyobb sikereként 2017-ben, az akkor első kiemelt Andy Murray-t is búcsúztatva elődöntőt játszhatott a wimbledoni tornán. Piros ugyanebben az évben a junior Australian Opent nyerte meg.

A huszonkét éves magyar játékos következő ellenfele a szerb Nikola Milojevics (162.) vagy a fehérorosz – semleges színekben versenyző – Jegor Geraszimov (146.) lesz, a főtáblára jutáshoz három meccset kell nyerni.

Szintén megtette az első lépést a főtábla felé a női selejtezőben Jani Réka, ő a francia szabadkártyás Audrey Albie ellen aratott papírformának megfelelő, 6:4, 6:2-es sikert.

Jani negyedszer szerepel a Roland Garros selejtezőjében, és az első győzelmét aratta a párizsi salakon. A selejtezőben ezúttal huszadik kiemelt magyar játékos következő ellenfele az olasz Federica Di Sarra vagy az ausztrál Jaimee Fourlis lesz, mindketten a top 200-on kívül állnak a világranglistán, ahol Jani Réka a 128. helyet foglalja el.

A Roland Garros vasárnap rajtoló főtábláján öt magyar indulhat alanyi jogon: Balázs Attila (védett ranglistával), Bondár Anna, Udvardy Panna és Gálfi Dalma.

Borítókép: Piros Zsombor (Fotó: EPA/Dan Himbrechts)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.