Lemaradtak a korábbi győriek a Final Fourról

Egy félidőn keresztül úgy tűnt, hogy a CSM Bucuresti ledolgozza a saját pályáján összeszedett egygólos hátrányát a dán Esbjerggel szemben. A szünet után azonban fordított a házigazda dán csapat, a találkozó 27-27-es döntetlenre végződött. Az Esbjerg története során először jutott a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe.

Magyar Nemzet
2022. 05. 08. 17:47
CSM Bucuresti vs Team Esbjerg
epa09920601 Henny Ella Reistad (R) of Team Esbjerg in action against Yvette Broch (L) of CSM Bucuresti during the Women's EHF Champions League quarter final, first leg Handball match between CSM Bucuresti vs Team Esbjerg in Bucharest, Romania, 01 May 2022. EPA/ROBERT GHEMENT Fotó: AFP/ROBERT GHEMENT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az exgyőriekkel, Eduarda Amorimmal és Yvette Brochkal felálló CSM Bucuresti remekül kezdett a dán Esbjerg otthonában: a hazai pályán összeszedett egygólos hátrányt az ihletett formában játszó Cristina Neagu vezérletével előbb kiegyenlítette, majd már három góllal is vezetett a dán ellenfele otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Broch az egész mérkőzésen hibátlanul lőtt a beálló posztról, Amorim jórészt védekezésben kapott lehetőséget Bogdan Vasile edzőtől. Az Esbjerg tavaly nyáron,  BL-győztes Viperstől igazolt norvég átlövője, Henni Reistad meglehetősen passzív volt, Kristine Breistöl húzta a dánok szekerét. A románoknál Siraba Dembele és Elizabeth Omoregie is veszélyes volt. Két gólos román előnnyel ért véget az első félidő. Ez a CSM továbbjutását ígérte.

CSM Bucuresti vs Team Esbjerg
Fotó: AFP/Robert Ghement

A folytatásban változott a képlet: elsősorban a kapuscsere lendített a dánok helyzetén. Dinah Eckerle szinte mindent védett, kottából olvasta a bukarestiek lövéseit, szinte megállt a románok támadójátéka. A meccs nem, de a továbbjutás a hajrában dőlt el. Már három góllal vezetett az Esbjerg, a CSM végül bravúrral döntetlenre hozta a meccset, de a Final Fourba jutásra a második félidő játéka alapján nem volt reális esélye. 

Női kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó: Esbjerg–CSM Bucusresti 27-27, továbbjutott: Esbjerg (53-52-es összesítéssel).

Ezzel kialakult a női kézilabda Bajnokok Ligája Final Four idei mezőnye: Vipers Kristiansand, Győri Audi ETO, Esbjerg, Metz. A négyes döntőt június 4–5-én rendezik, az elődöntő sorsolása kedden lesz.

Borítókép: Yvette Broch (sötét mezben) három gólt dobott Dániában (Fotó: AFP) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.