Már megint döbbenetesen nagyot játszott a spanyol csodatini

Mindig tudta fokozni. Carlos Alcaraz a 21-szeres Grand Slam-bajnok, Rafael Nadal legyőzése után az elődöntőben a világelső Novak Djokovicsot győzte le. Ehhez képest a torna döntőjében volt a legkönnyebb dolga a 19 éves teniszezőnek. Alexander Zverevnek csak négy játékot engedélyezett. Nem véletlenül mondta a legyőzött német a meccs után, hogy jelen pillanatban Carlos Alcaraz a világ legjobb teniszezője. Ez nem túlzás.

Magyar Nemzet
2022. 05. 08. 20:10
Alcaraz lemosta a pályáról Zverevet Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Carlos Alcaraz már néhány rekordot megdöntött a madridi ATP 1000-es versenyen: ő volt az első tinédzser a tenisz történetében, aki egy versenyen Rafael Nadalt és Novak Djokovicsot is legyőzte. 

Az évet a világranglista 120. helyén álló játékos folytatta fantasztikus menetelését a madridi salakos borítású versenyen: a döntőben esélyt sem hagyott az olimpiai bajnok, többszörös Grand Slam-döntős német Alexander Zverevnek. 

Az első szettben egyszer, a másodikban háromszor is elvette az adogatását, a langaléta német csak kóválygott a pályán. Zverev hihetetlenül indiszponáltan teniszezett, Alcaraz okosan élt a lehetőségeivel. Zverev 31 első szervájából 12-t semlegesített, és ellenfele 16 második szervájából 12-szer ő jött ki jobban.

A 6:3, 6:1-es sikere teljesen megérdemelt. Amilyen meglepő, olyannyira megérdemelt. Bár ez már nem is olyan meglepő.

ATP 1000-es torna, Madrid, döntő: Alcaraz (spanyol, 7.)–Zverev (német, 2.) 6:3, 6:1.

A holnapi legfrissebb világranglistán Alcaraz a hatodik helyre lép előre. Ahhoz képest, hogy az évet a 120. helyen kezdte…

Borítókép: Alcarazt senki sem tudta megállítani Madridban (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.