Mbappé rászedte a Real Madridot és marad a PSG-ben

Kylian Mbappé meggondolta magát, és meghosszabbítja szerződését a Paris Saint-Germainnel ahelyett, hogy a Real Madridba igazolna, írta meg a francia L’Équipe sportnapilap. A világbajnok támadó a döntését már szombaton bejelentheti a Metz elleni idényzáró után.

Magyar Nemzet
2022. 05. 21. 16:55
KROOS, Toni; MBAPPÉ, Kylian
Madrid, 2022. március 9. Toni Kroos (b), a Real Madrid és Kylian Mbappe, a Paris Saint-Germain játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjében játszott Real Madrid - Paris Saint-Germain mérkõzésen a madridi Santiago Bernabeu stadionban 2022. március 9-én. MTI/EPA/EFE/Juanjo Martin Fotó: MTI/EPA/EFE/Juanjo Martin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy korábban megírtuk, búcsúbulira készül a PSG, amely a katari klubelnök felhívására elköszön Ángel di Maríától, akinek lejár a szerződése az idény végén. Mbappé is az utolsó meccsét játszhatná a párizsi klubban, az ő szerződése is lejár, de tőle nem tervez búcsúzkodni Nasszer Al-Khelaifi.

A L’Équipe szerint jó oka van erre a PSG elnökének, mivel hosszas tárgyalások végén sikerült meggyőzni Mbappét arról, hogy maradjon a klubnál.

Az elmúlt hetekben, hónapokban tartotta magát a pletyka, hogy a 23 éves támadó a Real Madridba szerződik, állítólag már mindenben meg is egyezett a királyi gárdával, csak a bejelentés volt hátra.

Ehhez képest nagy fordulat állhat be az ügyben azzal, ha Mbappé valóban marad a PSG-ben. Sajtóhírek szerint három évvel hosszabbítja meg a szerződését, azaz 2025 nyaráig újra elkötelezi magát a francia bajnokhoz.

Egyes hírek szerint Emmanuel Macron francia elnök és Tamim bin Hamad al-Tani katari uralkodó is személyesen győzködte Mbappét arról, hogy Párizsban folytassa pályafutását. A játékos a döntését a Metz elleni meccs után jelentheti be. Korábban Mbappé azt ígérte, hogy a francia válogatott júniusi Nemzetek Ligája-találkozói előtt tisztázza a jövőjét.

A PSG 2017-ben 180 millió euróért, minden idők második legnagyobb átigazolási összegéért szerezte meg az AS Monacótól Mbappét, aki eddig 216 meccsen 168 gólt és 87 gólpasszt ért el a klub színeiben.

Borítókép: a PSG Real Madrid elleni BL-meccsén ellen küzd a labdáért (Fotó: MTI/EPA/EFE/Juanjo Martin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.