A PSG katari elnöke mindenkit a stadionba rendelt

Immáron hivatalos, amit egy ideje már sejteni lehetett: Ángel di María hét év után távozik a Paris Saint-Germaintől, amit a francia klub katari elnöke, Nasszer Al-Khelaifi nem hagyott szó nélkül. Búcsúbuli készül a Parc des Princesben, de nem Kylian Mbappé miatt.

Magyar Nemzet
2022. 05. 21. 12:52
null
PSG players (L to R) Paris Saint-Germain's Italian midfielder Marco Verratti, Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe, Paris Saint-Germain's Argentinian forward Lionel Messi and Paris Saint-Germain's Argentinian midfielder Angel Di Maria react after scoring a goal during the French L1 football match between Montpellier Herault SC and PSG at La Mosson stadium in Montpellier, southern France, on May 14, 2022. (Photo by Pascal GUYOT / AFP) Fotó: Pascal GUYOT / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A PSG a hivatalos honlapján jelentette be Di María távozását, akinek az idény végén lejár a szerződése, melyet a felek nem hosszabbítottak meg. A 34 éves középpályás a Ligue 1 utolsó fordulójában, szombaton a Metz elleni hazai bajnokin öltheti magára utoljára a párizsi klub mezét.

– Di María mély nyomot hagyott a klub történetében, és úgy marad meg a szurkolóink emlékezetében, mint aki kifogásolhatatlan hozzáállással és óriási elkötelezettséggel küzdött a PSG-ért – nyilatkozta a távozó ikonról Nasszer Al-Khelaifi, hozzátéve: 

Megkérek mindenkit, hogy jöjjön ki a stadionba, és adjuk meg a Di Maríának járó tiszteletet.

Nemcsak az argentin játszhat utoljára a PSG-ben, hanem is, akinek jelen állás szerint ugyancsak lejár a szerződése az idény végén. Tőle azonban a jelek szerint nem tervez búcsút venni Al-Khelaifi, ami annak a jele lehet, hogy még nem zárult le teljesen a világbajnok támadó ügye.

Sokan már tudni vélik, hogy Mbappé megállapodott a Real Madriddal, hogy ott folytatja a pályafutását, de egyelőre hivatalos bejelentés egyik fél részéről sem született erről. A 23 éves sztár mindössze annyit közölt, hogy a döntését már szinte meghozta és a francia válogatott júniusi Nemzetek Ligája-találkozói előtt tisztázza a jövőjét.

A PSG szurkolói tehát a Metz elleni meccsen csak Di Maríától búcsúznak, de érdemes lesz figyelni, hogy Mbappé búcsúzik-e tőlük, ahogy azt Robert Lewandowsi megtette a Bayern München drukkereitől csapata utolsó mérkőzésén az évadban, noha hivatalos bejelentés az ő ügyében sem történt eddig.

Di María 2015-ben egy sikertelen manchesteri évet követően igazolt a Unitedtól a PSG-hez. Franciaországban egyből alapember lett, 47 tétmeccsen 15 góllal és 25 gólpasszal jelentkezett a 2015–2016-os évadban. Összesen 294 tétmeccsen 91 gól és 111 gólpasszt ért el párizsi színekben a Real Madriddal 2014-ben BL-győztes kreatív középpályás.

A 121-szeres válogatott Di María az argentin nemzeti csapatnak továbbra is aktív tagja, vélhetően nem vonul még vissza.

Borítókép: A PSG sztárjai, köztük Ángel di María (jobbra) egy májusi meccsen (Fotó: Pascal Guyot/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.