Mbappé végre válaszolt a mindenkit foglalkoztató kérdésre

Kylian Mbappé lett a Ligue 1 idényének legjobb játékosa, a díjátadón pedig nekiszegezték a kérdést: hol folytatja pályafutását?

Magyar Nemzet
2022. 05. 16. 11:22
null
Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe celebrates scoring his team's third goal during the French L1 football match between Strasbourg RC and Paris Saint-Germain (PSG) at La Meinau stadium in Strasbourg, eastern France, on April 29, 2022. (Photo by Patrick HERTZOG / AFP) Fotó: AFP/Patrick Hertzog
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezen a nyáron is átalakul a labdarúgás térképe, az átigazolási időszak főszereplői közé tartoznak a világ legjobb csatárai. Erling Haaland érkezését már bejelentette a Manchester City, s Robert Lewandowski is egyértelművé tette, hogy távozik Münchenből – a lengyel támadó új csapatának a Barcelonát tippelik.

S hosszú hónapja zajlanak már a találgatások Kylian Mbappéval kapcsolatban is. A PSG világbajnok támadója a Real Madridba távozhat, az értesülés kapcsán már a két klub edzője, Mauricio Pochettino és Carlo Ancelotti is szópárbajt vívott a médiában.

Mbappé szokatlan időpontban, már az utolsó forduló előtt átvehette a francia élvonal legjobb játékosának járó díjat, s természetesen a jövőjéről is megkérdezték.

Hamarosan kiderül. A döntésem majdnem megszületett. Hivatalosan is bejelentem a jövőmmel kapcsolatos döntésemet, mielőtt júniusban csatlakozom a francia válogatotthoz

– ígérte a támadó. Franciaország június 3-án, a Dánia elleni hazai meccsel kezdi meg szereplését a Nemzetek Ligája harmadik kiírásában.

A huszonhárom éves játékos csapatával már rég bebiztosította a bajnoki címet, huszonöt találatával pedig a góllövőlistát is vezeti, bár itt még teljesen reálisan megelőzheti őt Wissam Ben Yedder (Monaco, huszonnégy gól).

Ennek ellenére Mbappé és a PSG idénye nem volt sikertörténet, hiszen a cél a Bajnokok Ligája megnyerése volt, a párizsi klub pedig már a nyolcaddöntőben búcsúzott az elitsorozattól.

Mbappé kudarc utáni reakciója olyan hatást keltett, mintha búcsúzkodna a klubtól. Ha betartja az ígéretét, néhány napon belül kiderül, hogy valóban távozik-e Párizsból.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.