időjárás 10°C Eufrozina , Kende 2022. szeptember 25.
logo

Kevin de Bruyne a góljaival Haalandot üdvözölte a Citynél

Magyar Nemzet
2022.05.12. 10:28 2022.05.12. 10:47
Kevin de Bruyne a góljaival Haalandot üdvözölte a Citynél

A Manchester City a Wolverhampton feletti kiütéses, 5-1-es győzelmével újabb nagy lépést tett az aranyérem megszerzése felé az angol labrúgó-bajnokságban. Két fordulóval a zárás előtt Pep Guardiola együttesének három pont az előnye a Liverpoollal szemben, s jobb a gólkülönbsége is. Az elvesztett Bajnokok Ligája-elődöntő dacára a csapat bátran tervezheti a jövőt, annál is inkább, mert korunk egyik leggólveszélyesebb csatára Erling Braut Haaland a következő idényt már itt kezdni. A Wolverhampton ellen mesternégyest elért Kevin de Bruyne a harmadik góljával őt üdvözölte.

Kevin de Bruynének azért még gyakorolnia kell az autentikus Haaland-féle gólörömöt. A belga játékmester a harmadik gólja után szimbolikusan széttárta a karját és a hüvelykujját a mutatóhoz érintette. Mindenki levette, Haaland úgynevezett meditációs gólörömét igyekezett lemásolni, ekképpen üdvözölve a norvég csatárt, akinek manchesteri szerződését két napja jelentették be hivatalosan. Apró baki, hogy a Dortmundot elhagyó center a középsőt szokta a hüvelyujjához illeszteni, nem a mutatót. A két játékosnak valószínűleg bőségesen lesz alkalma közösen is bemutatni a szertartást. A norvég jegenye érkezésével a City még erősebb lesz, Haaland korunk legjobb irányítója, De Bruyne passzaiból gólok egész garmadáját fogja szerezni.

A kisebbikből a nagyobbikká érett manchesteri csapatot persze most sem kell félteni. A futball egyik igazságtalansága – a megállapításért a Real Madrid rajongóink bocsánatát kérve –, ahogy a City kiesett a Bajnokok Ligája elődöntőjéből, de ez sem törte meg Pep Guardiola együttesét, a hét végén a Newcastle-t 5-0-ra, szerda este a Wolverhampton Wandererst vendégként pedig 5-1-re ütötte ki. Utóbbi találkozón Kevin de Bruyne harmadik gólját követte a negyedik is – egy meccsen négy gól, ez még a belga kiválóság pályafutásában is kivételes alkalom.

– Azt hiszem, a csapatnak és személy szerint nekem is jól ment a játék. A Wolves kemény ellenfél, örülök, hogy nyertünk, s most már a West Ham elleni találkozóra kell fókuszálnunk – Kevin de Bruyne nem csak kiváló játékos, hanem szerény is.

– Megállíthatatlan, briliáns, félelmetes, kiemelkedő, tökéletes – Guardiola bezzeg érthetően nem fukarkodott a dicsérettel, magasztaló eposzi jelzők egész sorát zúdította a játékmesterre a találkozó után.

Majd így folytatta: – Kevin mindig képes arra, hogy különleges dolgokat alkosson. Hihetetlen játékos, nagylelkűen szórja a gólpasszokat, de gólokat is kell szereznie. A mostani idényben a legeredményesebb, amióta együtt vagyunk.

Vessük közbe, De Bruyne 15 gólt szerzett eddig, amivel Mohamed Szalah (Liverpool, 22), Son Heung-min (Tottenham, 20) és Cristiano Ronaldo (Manchester United, 18) mögött a negyedik helyre ugrott a Premier League góllövő-listáján, ami egyúttal azt is jelzi, házon belül ő a legjobb.

– Sokat beszéltünk vele arról, hogy többször kerüljön a tizenhatos közelébe, törjön be a büntetőterületre, és ebben a szezonban ezt egyre jobban csinálja. A csapat végett is nagyon örülök a teljesítményének, mert természetesen nagyon fontos, hogy négygólos győzelmet arattunk a bajnokság döntő szakaszában. Remélhetőleg ez folytatódni fog, nem csak ebben a szezonban, hanem pályafutása hátralévő részében. Valahogy az az érzésem, hogy rákapott a gólszerzés ízére. Korábban beérte a gólpasszokkal, de mintha szeretné, ha a társak őt köszöntik góllövőként – fejtegette Guardiola.

A szavaihoz a tárgyilagosság végett vegyük át röviden, mi is a helyzet a Premier League hajrájában.

Két fordulóval a zárás előtt a Manchester City három ponttal vezet a Liverpool előtt, s pontegyenlőség esetén először a klasszikus rendnek megfelelően a gólkülönbség dönt. E mutatót tekintve a City jelenleg hét góllal jobb a Liverpoolnál – köszönhetően az előző két meccs gazdag góltermésének.

A két csapat hátralévő mérkőzései.

Manchester City: West Ham (idegenben), Aston Villa (otthon).
Liverpool: Southampton (i), Wolverhamton (o).

Ezt már csak a City ronthatja el. Elnézve a formáját, a Liverpool jobban teszi, ha a Bajnokok Ligája, valamint a FA-kupa döntőjére összpontosít.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.