Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Bajnokok Ligája: A történelem és Isten szava döntött

Drámai végjáték után a Real Madrid jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe, a spanyol csapat 6-5-ös összesítéssel búcsúztatta a Manchester Cityt. Carlo Ancelotti a klub történelmét emlegette, a duplázó Rodrygo isteni sugallatról beszélt, Pep Guardiola nagyon csalódott.

Magyar Nemzet
2022. 05. 05. 6:55
ANCELOTTI, Carlo; GUARDIOLA, Josep Bajnokok Ligája
Madrid, 2022. május 4. Carlo Ancelotti, a Real Madrid (b) és Pep Guardiola, a Manchester City vezetõedzõje köszönti egymást a labdarúgó Bajnokok Ligája Real Madrid Manchester City elõdöntõjének visszavágó mérkõzése elõtt a madridi Santiago Bernabeu Stadionban 2022. május 4-én. MTI/EPA/EFE/Juanjo Martin Fotó: MTI/EPA/EFE/Juanjo Martin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teljesült Mohamed Szalah kívánsága: a Real Madrid lesz a Liverpool ellenfele az idei BL-döntőben. A spanyol sztárgárda harmadik kieséses párharcában is hátrányból fordított: az elődöntő visszavágójának 90. percében még kétgólos hátrányban volt összesítésben a Manchester City ellen, mégis a Real ünnepelhetett a meccs végén.

 A Manchester City a 4-3-as hazai győzelem után Madridban is vezetést szerzett, többször is találta el a kaput, mint a hazai csapat – kilenc lövés a Real öt kísérletével szemben –, mégsem tudott bejutni a fináléba, így nem lesz két egymás utáni szezonban angol házidöntő.

Carlo Ancelotti maga is nehezen találta a magyarázatot a Real sorozatára: a Királyi Gárda a nyolcaddöntőben, a PSG ellen is kétgólos hátrányból állt fel összesítésben, és a Chelsea elleni negyeddöntőben is kiesésre állt a 80. percben.

– Nem mondhatnám, hogy hozzászoktunk ehhez, de hasonló történt a Chelsea és a PSG ellen is.

Ha a miértre keressük a választ, a klub történelme az, amely segít minket tovább küzdeni akkor is, amikor minden veszni látszik.

Nem ment egyszerűen, mert a City irányította a játékot, de megragadtuk az utolsó esélyünket, egyenlítettünk, így a hosszabbításban pszichológiai fölényben voltunk. Boldog vagyok, hogy bejutottunk a párizsi döntőbe, amelyen egy újabb nagyszerű ellenfél vár ránk. Fantasztikus mérkőzés lesz – mondta Ancelotti, már a Liverpool elleni fináléra is előretekintve. Az olasz mester rekordot jelentő ötödik alkalommal ülhet a kispadon a Bajnokok Ligája döntőjében, s ez lesz a harmadik alkalom, hogy a Vörösök ellen irányítja együttesét.  

A Real megmentője ezúttal a brazil volt, aki késői duplájával kiharcolta a kétszer tizenöt perces hosszabbítást. Ő más magyarázatot adott a szerda este történetekre, mint edzője.

Nem találok szavakat arra, ami történt. Isten rám nézett, és azt mondta: Ez a te napod.

Teljesen más hangulatban kereshette az okokat a Manchester City menedzsere, Pep Guardiola, aki hatodszor bukott el a Bajnokok Ligája elődöntőjében edzőként, ezzel beállította José Mourinho kétes értékű rekordját.

– Az első félidőben nem játszottunk jól, nem találtuk a ritmust. A második félidő sokkal jobb volt, és a gólunk után irányítottuk a meccset. A játékosok mindent beleadtak, de nem tudtuk lezárni a párharcot. Felívelték a labdákat, és szereztek két gólt, ez egy ilyen játék.

A Real Madridra biztosan pozitív hatással lesz ez a meccs, velünk nem tudom, mi történik. Időre van szükség, hogy ezt feldolgozzuk

– ismerte el Guardiola, akinek csapata azonban sokáig nem búslakodhat az elszalasztott lehetőség miatt, ugyanis a Premier League hajrájában is koncentrálnia kell, hogy megtartsa egypontos előnyét a Liverpoollal szemben.

A bajnokságra a Real Madridnak már nincs gondja, a spanyolok már teljes erővel készülhetnek a május 28-i döntőre.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:
Real Madrid–Manchester City 3-1 (0-0, 2-1, 3-1) – hosszabbítás után
gólszerzők: Rodrygo (90., 90+1.), Benzema (95. – 11-esből), ill. Mahrez (73.)

Továbbjutott a Real Madrid 6-5-ös összesítéssel.

Borítókép: Carlo Ancelotti és Pep Guardiola közül az olasz mester örülhetett a végén (Fotó: MTI/EPA/EFE/Juanjo Martin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.