Újabb észveszejtő madridi fordítás, BL-döntős a Real!

A rendes játékidő végéig úgy tűnt, ismét angol házidöntőt rendeznek a Bajnokok Ligájában, azonban a Real Madrid a hajrára megrázta magát, és hosszabbítás után 3-1-re legyőzte a Manchester Cityt, így 6-5-ös összesítéssel bejutott a fináléba, ahol a Liverpool lesz az ellenfele.

Magyar Nemzet
2022. 05. 04. 23:41
FBL-EUR-C1-REAL MADRID-MAN CITY Fotó: Europress/AFP/JAVIER SORIANO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt héten gólparádéval kényeztette el a nézőket a két gárda, 4-3-as City-győzelem született Manchesterben. Pep Guardiola csapata a mérkőzés elején lefocizta a Real Madridot, és tizenegy perc elteltével már 2-0-ra vezetett. Talán már az első félidőben eldönthette volna a továbbjutás kérdését is a házigazda, ám City-helyzetek sora maradt ki, a spanyolok pedig ezt köszönték szépen, és visszakapaszkodtak a meccsbe és a párharcba is.

A visszavágón mindkét csapat visszafogottabb arcát mutatta, egyik fél sem tudott egyértelmű fölénybe kerülni. Olyannyira nem, hogy az első félidőt 50-50 százalékos labdatartással, hat-hat kapura lövéssel és nulla-nulla góllal zárta a két együttes. A különbséget az jelentette, hogy a manchesteriek támadásaiban több veszély rejlett, míg Edersonnak nem akadt védenivalója, Thibaut Courtois-nak két alkalommal is nyújtózkodnia kellett: a 20. percben a 39. percben Phil Foden egy távoli lövéssel tesztelte a francia kapust.

 

A szünet után felélénkült a Real Madrid, a középkezdést követően Dani Carvajal azonnal elszaladt a jobb oldalon, remek labdával találta meg a középen érkezett Vinícius Júniort, a brazil szélső azonban öt méterről képtelen volt eltalálni a kapu felületét.

Vinícius a következő percekben akár a meccs embere titulust is megszerezhette volna. Ő volt a legaktívabb a vendégek tizenhatosában, ám olykor a labdalevétellel akadtak gondjai, esetleg a saját lábában botlott meg...

A Real Madrid szorítása a mérkőzés előrehaladtával egyre gyengébb lett, erre pedig ráfázott, egyre távolabb került a párizsi döntőtől. A 73. percben ugyanis Silva előkészítése után Rijad Mahrez nagyjából kilenc méterről a jobb felső sarokba vágta labdát. (0-1)

A City ezután többször is bebiztosíthatta volna a helyét a fináléban, de Courtois Olekszandr Zincsenko és próbálkozásánál is parádés védéssel rukkolt elő, életben tartva a Real halovány reményeit.

 

Ha nem tette volna, akkor Rodrygo a hajrában szerzett két gólja sem lett volna elég a hosszabbításhoz. De így elég volt! A házigazda a semmiből talált be a 90. percben, beadása után három méterről vette be a kaput. (1-1) Egy perccel később újra a brazil szélsőt ünnepelhették a társai, másodszorra öt méterről, fejjel volt eredményes. (2-1)

Így kétszer tizenöt perces hosszabbítással folytatódott a mérkőzés, és ekkor már egyértelműen a Real ült a lovon. Carlo Ancelotti csapata szerette volna mihamarabb eldönteni a továbbjutás kérdését, ezért nagy elánnal rohamoztak. Ennek egy büntető lett az eredménye: Rúben Dias rúgta fel Benzemát, s a sértett magabiztosan értékesítette is a tizenegyest a 95. percben. (3-1)

A hitehagyott City ezt követően helyzetekig már nemigen jutott, az angolok szabálytalanságokba fojtották a bánatukat. Madridban pedig örömünnep vette kezdetét, hiszen a 3-1-es győzelem értelmében a királyi gárda jutott a május 28-i döntőbe, ahol a Villarrealt búcsúztató Liverpool lesz az ellenfele. Mohamed Szalah kívánsága teljesült, Jürgen Klopp gárdájának lehetősége lesz visszavágni a 2018-as fináléban elszenvedett vereségért.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:
Real Madrid–Manchester City 3-1 (0-0, 2-1, 3-1) – hosszabbítás után
gólszerzők: Rodrygo (90., 90+1.), Benzema (95. – 11-esből), ill. Mahrez (73.)

Továbbjutott a Real Madrid 6-5-ös összesítéssel.

 

Borítókép: Karim Benzema (középen) mindent eldöntő gólját ünneplik a madridi játékosok (Fotó: Europress/AFP/JAVIER SORIANO)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.