Szalah: Vissza akarok vágni, a Realt szeretném a döntőben

A Villarreal szünetre ugyan ledolgozta a kétgólos hátrányát a Liverpoollal szemben a visszavágón, az angol csapat a folytatásban megrázta magát, 3-2-re fordított és összességében 5-2-vel, meggyőző fölénnyel jutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. Ma este, a Real Madrid-Manchester City találkozón eldől, ki lesz az ellenfele. Jürgen Klopp, a Vörösök német vezetőedzője udvariaskodik, a csapat ásza, Mohamed Szalah azonban kimondja, ő bizony a Reallal szeretne megmérkőzni.

Magyar Nemzet
2022. 05. 04. 6:50
null
FBL-EUR-C1-LIVERPOOL-VILLARREAL Fotó: PAUL ELLIS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Természetesen nézni fogom a másik elődöntőt. Bármelyik csapat jut tovább, biztos, hogy hatalmas meccset fogunk vele játszani. Szívem szerint egyik csapatot sem szeretném ellenfélnek, de bármelyik nyer, megérdemli, hogy ellenünk lépjen pályára Párizsban – felelte Jürgen Klopp, amikor a szerda esti Real Madrid–Manchester City meccsről faggatták.

Mohamed Szalah nem volt ennyire udvarias, ami a szívén, az a száján, kimondta, ő bizony a Real Madriddal játszana.

– A Cityvel rengetegszer játszottunk már, nagyon jól ismerjük egymást. Őszintén kimondom, azt szeretném, ha a Real jutna be a döntőbe. Egy döntőt már elvesztettünk ellene, jó lenne visszavágni.

Az egyiptomi csatár a négy évvel ezelőtti döntőre utal, a Real Madrid Kijevben 3-1-re legyőzte a Liverpoolt. 

Úgy is fogalmazhatunk, a Liverpool a közelmúlt legjobb csapata, hiszen öt éven belül harmadszor jutott be a döntőbe, amire egyetlen másik csapat sem volt képes Európában.

Klopp: Legyen félelmetes a híretek

Az érintettek természetesen a keddi mérkőzést is értékelték. A Villarreal hősiesen futballozott az első félidőben, a másodikban azonban megmutatkozott a különbség a két együttes között, a Liverpool jobban bírta szuflával a meccset, mint a sérülések tizedelte spanyol együttes, gond nélkül fordított 3-2-re és jutott be a döntőbe.

– Unai Emery elképesztő munkát végzett, a Villarreal nagyon jól játszott, de végül megérdemelten nyertünk. A szünetben azt kértem a srácoktól, hogy a második félidőben játszanak jobban. Mondtam nekik, másnap azt szeretném olvasni az újságokban, hogy félelmetes mentalitású szörnyetegek jártak a városban. Az első félidőben a Villarreal meglepett minket a letámadással, ezen kellett változtatni. Nagy dolog, hogy  fel tudtunk állni a padlóról. Olyan érzés, mintha az ötszázadik meccsünket játszottuk volna a szezonban, emiatt is kiemelkedő a játékosok teljesítménye. Magunknak tettük nehézzé a visszavágót. Az életben mindig az a fontos, hogyan reagálsz, ha a dolgok nem úgy történnek, ahogyan szeretnéd. Tudtuk, mi a baj, egyszerűen nem voltunk elég rugalmasak az első félidőben. Változtatnunk kellett, és a legfontosabb, hogy a fiúk jól reagáltak – összegzett Jürgen Klopp az ellenfelet dicsérve.

Unai Emery természetesen csalódott, de ő is tudja, a csapata hatalmas bravúrt vitt véghez azzal, hogy bejutott az elődöntőbe. Ne feledjük, a Villarreal jelenleg csupán a hetedik a spanyol bajnokságban. A Bajnokok Ligája-szereplésről már lemaradt a következő idényre, s örül, ha az Európa-ligában elindulhat. A baszk edző tudja, mi a gond, a sérülések miatt nemcsak ezen a mérkőzésen, hanem úgy, általában felőrlődött a csapat.

– A mérkőzés elején a legoptimistább forgatókönyvünk valósult meg, de még így is többre volt szükségünk, valóban tökéletes játékra, különösen védekezésben. Az első félidőben kivételesen jók voltunk, az eredmény reményt adott a jó folytatásra. A szünetben tudtuk, hogy Gerard Moreno a sérülés miatt egyre jobban szenved, de fontos játékos, ezért addig hagytuk a pályán, ameddig csak lehetett. Sajnos nem nagyon tudott sprintelni, az egész csapat vesztett az erejéből. Többet kellett volna birtokolnunk a labdát, de a második félidőben már nem volt erőnk arra, hogy felvegyük a versenyt az igazán lenyűgöző Liverpoollal. Arról is beszéltünk a szünetben, hogyan kellene reagálnunk arra, ha a Liverpool egyenlítene, de sajnos nem tudtunk újítani, elfáradtunk. Bár nem tudtuk megtenni az utolsó lépést a döntőig, ezen az úton kell továbbhaladnunk – értékelt Unai Emery.

Örömszavak

Nagyon mélyről kellett visszajönnünk, de a második félidőben már úgy játszottunk, ahogy a Liverpoolnak kell, és ahogyan az egész szezonban tettük eddig. Meg kellett mutatnunk, mennyire szeretnénk döntőbe jutni. Most élvezni kell ezeket a pillanatokat. Már a hétvégén is pokolian nehéz meccset vívtunk a Newcastle United ellen, nyilvánvalóan most teljesen más volt a forgatókönyv. A Villarreal története legnagyobb meccsére készült. Rémálom lesz bármelyik csapattal is találkozni a döntőben. A Cityt nem kell bemutatni, a Premier League-ből jól ismerjük őket, és ez fordítva is igaz. Mindig kemény csatákat vívunk. A Real Madrid pedig a Real Madrid. Náluk játszik a világ talán legjobb formában lévő csatára. Meglátjuk, mit hoz a visszavágó, és ki lesz az ellenfelünk, de nincs értelme azon gondolkodni, hogy mi lesz a döntőben. Álmodni lehet, de a realitások talaján kell maradni.

Fabinho: Az első gondolatom a gól előtt az volt, hogy lepasszolom a labdát, de úgy láttam, Sadio lesen van, ezért döntöttem úgy, hogy lövök. Úgy alakult, hogy ez lett a legjobb megoldás. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült gólt szereznem.

Magunknak tettük nehézzé ezt az elődöntőt. Valamiért rendre ezt csináljuk. Az első félidőben nagyon jól játszott a Villarreal, számítottunk rá, hogy majd agresszíven letámad, de egyszerűen nem találtuk ennek az ellenszerét. Aztán a szünetben rendeztük a sorokat, mindent beleadtunk, aminek végül meglett az eredménye. Két meccs alatt egy rossz félidőt megengedhetünk magunknak. Biztos, hogy nézni fogjuk a Real Madrid–Manchester City elődöntőt, és abban is biztos vagyok, hogy jó meccs lesz. Ha olyan lesz, mint a múlt héten, akkor újabb csodálatos mérkőzésnek nézünk elébe. Izgalmas lesz látni, hogy melyik csapat lesz az ellenfelünk a döntőben. 

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó: Villarreal–Liverpool 2-3 (2-0), Estadio de la Cerámica, 21 872 néz, jv.: Danny Makkelie (holland). Gólszerzők: Dia (4.), Coquelin (41.), illetve Fabinho (62.), Luiz Díaz (67.), Mané (71.). Döntőbe jutott: Liverpool 5-2-es összesítéssel.

Szerda este a Real Madrid–Manchester City találkozó 4-3-as angol előnyről kezdődik.

Borítókép: A Liverpool a közelmúlt legjobb csapata (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.