A kiesés szélén táncolt a Real Madrid, de jött Benzema

Még Thomas Tuchel sem hitt benne, de a Chelsea felállt kétgólos hátrányból a Real Madrid otthonában. A hosszabbításra azonban már elfogyott az ereje, így 3-2-s győzelme ellenére a negyeddöntőben kiesett a Bajnokok Ligája címvédője.

Magyar Nemzet
2022. 04. 12. 23:38
Real Madrid v Chelsea - UEFA Champions League
Real Madrid v Chelsea-UEFA Champions League Fotó: Europress/AFP/BURAK AKBULUT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Thomas Tuchel vezetőedző nem bízott abban, hogy a Chelsea képes lesz megfordítani a párharc állását a Real Madrid ellen, miután a londoniak 3-1-re kikaptak hazai pályán a negyeddöntő első meccsén. A másik oldalon Carlo Ancelotti arra figyelmeztetett, nem szabad leírni a címvédőt, hiszen az igazán nagyszerű csapatok sohasem adják fel.

A háromszoros BL-győztes olasz szakember nem beszélt a levegőbe. A Chelsea nevéhez kötődött az első valamire való támadás a 12. percben (Antonio Rüdiger a kapu fölé fejelt) és az első találat is – a Kékek a 14. percben egy gólra csökkentették a hátrányukat. Timo Werner térddel juttatta el a labdát a Real védői között robogó Mason Mount felé, aki nagyjából a tizenegyespont mellől a kilőtte a bal sarkot. (0-1)

Az odavágón triplázó a 23. percben villant meg először: távoli löketébe viszont beleért Thiago Silva, így csak szöglet, gól nem lett belőle.

 

A folytatásban is a Chelsea volt aktívabb, és ennek a második félidő kezdetén beérett a gyümölcse. Mount szögletét követően Rüdiger fejesgólt szerzett, kiegyenlítve ezzel a párharc állását. (0-2)

Röviddel később pedig már Tuchel gárdája állt továbbjutásra – nagyjából egy percig. A 62. percben ugyanis Marcos Alonso bevágta a Chelsea harmadik gólját, a spanyol védő találatát azonban kezezés előzte meg, emiatt érvénytelenítették azt.

Benzema hagyott ki nagy ziccert a másik oldalon, fejese a kapufán csattant. Ezért duplán bánkódhatott a francia csatár, mert ahogy az lenni szokott, a kihagyott helyzetek gyakran megbosszulják önmagukat, és ez ezúttal sem volt másképp. Werner játszadozott el a madridi védőkkel, Casemirót és Dani Carvajalt is elfektette, majd a kapuban Thibaut Courtois sem tudta a német támadó lövésének útját állni. (0-3)

Ekkor már ténylegesen is kiesésre állt a Real Madrid, ám korai lett volna leírni a rekordbajnokot, amíg olyan spílerek vannak a játékosai között, mint Luka Modric. A horvát középpályás varázslatos beadással találta meg a becserélése után talán első labdaérintésére készülődő Rodrygót, aki nem teketóriázott, remek kapáslövésével hosszabbításra mentette a párharcot. (1-3)

Az addig lovon ülő Chelsea az extra harminc percre láthatóan nagyon elfáradt, és a Kékek hibáiból a házigazda profitálni tudott. Természetesen a csapatkapitány Benzema sietett a madridiak segítségére a 96. percben. szerezte meg a labdát, amit Vinícius középre emelt, Benzema pedig öt méterről a kapu jobb oldalába fejelte. (2-3)

A címvédő a hosszabbítás második felére ugyan megrázta magát, rengeteg helyzetéből viszont egyet sem tudott kihasználni. A Chelsea 3-2-re győzött, de a királyi gárda jutott tovább.

A Real Madrid a legjobb négy között az Atlético Madrid–Manchester City párharc továbbjutójával mérkőzik meg.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
Real Madrid (spanyol)–Chelsea (angol) 2-3 (0-1, 1-3, 2-3)
gólszerzők: (80.), Benzema (96.), ill. Mount (15.), Rüdiger (51.), Werner (75.)

Továbbjutott a Real Madrid, 5-4-es összesítéssel.

 

Borítókép: Rodrygo és Benzema ünnepli a mindent eldöntő gólt (Fotó: Europress/AFP/BURAK AKBULUT)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.