Guardiola: Már nem is számít, hogy megnyerjük-e a Premier League-et

Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője egy epikus bokszmeccshez hasonlította csapata vasárnap esti rangadóját a Manchester City otthonában. A két bajnokjelölt 2-2-es döntetlent játszott az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában.

Magyar Nemzet
2022. 04. 11. 10:27
null
Liverpool's German manager Jurgen Klopp (L) shakes hands with Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola after the English Premier League football match between Manchester City and Liverpool at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on April 10, 2022. - The match ended 2-2. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatalmas küzdelmet hozó mérkőzésen a Manchester City kétszer szerzett vezetést, de a Liverpool mindannyiszor kiegyenlített. Mindkét együttesnek megvolt az esélye, hogy a maga javára billentse a mérleg nyelvét, ez elmaradt, így továbbra is egy pont a különbség közöttük a tabellán, és hét mérkőzéssel az idény vége előtt még bármelyikük bajnok lehet.

A vezetőedzők rendkívül élvezték a találkozót, liverpooli részről Jürgen Klopp egy bokszmeccshez hasonlította a rangadót.

– Olyan volt, mint egy bokszmeccs. Egy másodpercre leereszted a kezed, cserébe egy jókorát behúznak neked – vélekedett a német menedzser. 

– Sok mindennel elégedett voltam a mérkőzésen. Rengetegszer választhattunk volna jobban, de olykor remekül játszottunk. Úgy láttam, hogy közelebb voltunk hozzájuk, mint valaha. A második félidő részünkről sokkal jobb volt. A City a védelmünk mögé próbálta bejátszani a labdákat, érthető módon, hiszen a játékosok okosan rábukkantak a szabad területekre. Amikor azt éreztük, hogy végre fellélegezhetünk, jött egy újabb ilyen labda. Elképesztő intenzitású meccs volt, de igazán szórakoztató, én nagyon élveztem. Összességében kiváló volt a mérkőzés és az eredmény is, együtt kell és tudunk is élni vele, megérdemelt volt a döntetlen. Meg akartuk mutatni nekik, hogy a mi srácaink különlegesek.

 

A Liverpool az első félidőben magához képest szürkén teljesített, a másodikra azonban megrázta magát, és a szünet után azonnal egyenlített. Klopp elárulta, mivel hatott a játékosaira az öltözőben.

– Megmutattuk nekik az első gólunkat, mivel az remek összjáték után született, és úgy gondoltuk, több ziccerünk lehetne, ha hasonló helyzeteket tudnánk kialakítani. Hittem benne, hogy megnyerhetjük ezt a mérkőzést – magyarázta a Vörösök edzője, aki már a jövő feladataira koncentrál: – Hét mérkőzése van hátra mindkét klubnak a bajnokságban. Egyet megígérhetek, mi az utolsó pillanatig üldözni fogjuk őket. Most felkészülünk a Benfica ellen, aztán újra a Cityvel mérkőzünk meg a Wembley-ben. Meglátjuk, hogy kinek sikerül jobban az idény hajrája.

Pep Guardiola mindkét együttest megdicsérte a rangadót követően.

– Klopp szereti az ilyen bokszmeccseket. Ez egy fantasztikus reklám volt a Premier League-nek. Mindkét csapat nyerni akart, de úgy érzem, hogy mi hagytuk életben őket. A Liverpool játékát élvezet nézni, és azzal a meccs előtt is tisztában voltam, hogy milyen kemény ellenfélről van szó. Mi kiválóan teljesítettünk, nagyon büszke vagyok a csapatomra. Még hét meccsünk van hátra, mindet meg kell nyernünk, különben nincs esélyünk.

A meccs előtt azt mondtam, hogy nem számít, nyerünk vagy veszítünk-e, még ha egy rangadóról is volt szó. Hét mérkőzés nagyon sok, nehéz idegenbeli meccseink lesznek, ahogy nekik is. Nem tudom, hogy mi történik, ha mi nyerjük meg a Premier League-et, de az, hogy már az ötödik évben vagyunk versenyben érte, annyira jó érzés, hogy igazából nem is számít, győzünk-e. Persze azért meg akarom nyerni a PL-t.

Guardiola minden alkalommal hatalmas tisztelettel beszél kollégájáról, ez ezúttal sem volt másképp.

Klopp miatt válok jobb edzővé. Agresszívan támadó csapatokat épít fel. Próbálom őket utánozni ilyen szempontból. Nem vagyunk barátok Klopp-pal, nem vacsorázunk együtt. Megvan a telefonszáma, de nem szoktam őt hívogatni. Nagyon tisztelem, ezt ő is tudja. Jövő szombaton ugyanakkor megpróbálom legyőzni őt 

– jelentette ki a katalán tréner.

A két együttes jövő szombaton 16.30-kor az FA-kupa elődöntőjében újra összecsap egymással.

Premier League, 32. forduló:
Manchester City–Liverpool 2-2 (2-1)
gólszerzők: De Bruyne (6.), Jesus (36.), ill. Jota (13.), Mané (46.)

 

Borítókép: Jürgen Klopp (balra) és Pep Guardiola (Fotó: AFP/Paul Ellis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.