Bombameglepetés: a Villarreal a Bayernt is kiejtette

Második nekifutásra sem tudta legyőzni a Bayern München a Villarrealt, ezért pedig komoly árat fizetett. Az idegenbeli 1-0-s vereség után hazai pályán csak 1-1-es döntetlent értek el a bajorok a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének keddi visszavágóján, így elbúcsúztak a kupasorozattól.

Magyar Nemzet
2022. 04. 12. 23:08
Villarreal players including Villarreal's Argentinian midfielder Giovani Lo Celso (L) Villarreal's French midfielder Etienne Capoue (C) and Villarreal's Spanish forward Gerard Moreno celebrate after the UEFA Champions League quarter-final, second leg football match FC Bayern Munich v FC Villarreal in Munich, southern Germany on April 12, 2022. (Photo by Christof STACHE / AFP) Fotó: EUROPRESS/AFP/CHRISTOF STACHE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Villarreal a nyolcaddöntőben már elbánt egy nagyágyúval, a Juventusszal, és a negyeddöntőben újabb bravúrra készült. Az első lépést Spanyolországban megtette, hazai pályán 1-0-ra győzött a Bayern ellen, azonban azt már a bajorok korábban bizonyították, hogy Münchenben nagyon nehéz őket féken tartani.

A Villarreal ellen viszont az Allianz Arénában sem találta a siker receptjét Julian Nagelsmann csapata, az első félidőben mindössze egyszer találta el a kaput. A szünet után született meg végül a szokásosnak mondható Lewandowski-gól: Kingsley Koman szerzett labdát, ami aztán Thomas Mülleren keresztül jutott el a lengyel csatárhoz. Lewandowski fordulásból, a kapufát eltalálva szerzett vezetést a Bayernnek az 52. percben.

A német gárda a folytatásban ziccerek tömkelegét puskázta el, és erre alaposan ráfázott, mivel a Villarreal csak egyszer találta el a kaput a második félidőben, de abból a hajrában gól született. Samuel Chukwueze volt a spanyolok nyerőembere, becserélése után négy perccel megszerezte az egyenlítő találatot, ami egyben a Villarreal továbbjutását is eredményezte. A kupasorozat egyik legnagyobb esélyese, a Bayern München pedig kedden befejezte menetelését a BL-ben.

Unai Emery gárdájára az elődöntőben a Liverpool–Benfica párharc győztese vár.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
Bayern München (német)–Villarreal (spanyol) 1-1 (0-0)
gólszerzők: Lewandowski (52.), ill. Chukwueze (88.)

Továbbjutott a Villarreal, 2-1-es összesítéssel.

A másik keddi mérkőzésen: Real Madrid (spanyol)–Chelsea (angol) 2-3 (0-1, 1-3, 2-3).

Továbbjutott a Real Madrid, 5-4-es összesítéssel.

 

Borítókép: Érthető a Villarreal játékosainak öröme, újabb nagyágyút ejtettek ki (Fotó: EUROPRESS/AFP/CHRISTOF STACHE)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.