Ez a csapat lehet Robert Lewandowski következő állomáshelye

A német Sky tudósítása szerint a Bayern München lengyel csatárának, Robert Lewandowskinak mindig az volt az álma, hogy egy spanyol topcsapatban futballozhasson. Hamarosan megvalósulhat ez az elképzelés.

Magyar Nemzet
2022. 04. 12. 8:15
FC Bayern Munich vs FC Augsburg
epa09880460 Munich's Robert Lewandowski celebrates after scoring the 1-0 penalty goal during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and FC Augsburg in Munich, Germany, 09 April 2022. EPA/RONALD WITTEK CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: RONALD WITTEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mindenre nyitott vagyok, de csendben maradok – nyilatkozta márciusban, amikor a lehetséges átigazolásáról kérdezték. – Fontos nekem, hogy a játékomra koncentrálhassak. Az, hogy milyen lépésekre van szükség különböző szerződések megkötéséhez, csak másodlagos, egyelőre a háttérben maradnak ezek a dolgok.

A Bayern München csatárának 2023 nyarán jár le a szerződése. A levegőben lóg a lengyel sztár távozása, és a német Sky úgy tudja, a 33 éves futballista mindig arról álmodozott, hogy egyszer Spanyolországban, a Barcelonában vagy a Real Madridban játszhasson, és hamarosan ez a terve megvalósulhat, mivel előbbi érdeklődik iránta.

 

A katalán gárda Xavi Hernández novemberi kinevezése óta szárnyakat kapott, immár tizenöt mérkőzés óta veretlen. A fiatal vezetőedző azonban a januárban érkezett Pierre-Emerick Aubameyang mellett újabb támadóra vágyik, és mivel Erling Haalandot nem tudja megszerezni a Barca, ezért Xavi szemet vetett Lewandowskira. A veterán csatár ontja a gólokat, ebben az idényben 40 mérkőzésen 46 alkalommal talált be, és vezeti a Bundesliga, valamint a Bajnokok Ligája góllövőlistáját is. A Bayernnél 2014 nyara óta 369 meccsen 340 gólt jegyzett, mindössze a legendás Gerd Müller volt többször eredményes nála a bajorok mezében.

– Sokat foglalkoztunk ezzel a témával az elmúlt hetekben, és megbizonyosodtunk róla, hogy a Barcelona szívesen leigazolná Lewandowskit, már csak azért is, mert Erling Haalandot nem tudja megszerezni – számolt be róla a német Sky újságírója, Marc Behrenbeck. – Xavi kétségbeesetten szeretne a csapatában tudni egy világklasszis csatárt, aki legalább harminc gólt lő az idényben. Voltak már egyeztetések, két-három éves szerződésről lenne szó, Lewandowski fizetése pedig évi harmincöt-negyven millió euró körül mozogna. Egy lengyel újságíró korábban arról számolt be, hogy Lewandowski már leült tárgyalni Olivier Kahnnal (a Bayern klubigazgatója – a szerk.), azonban tudomásunk szerint ennek nincs valóságalapja. Lewandowski eddig nem nyújtott be átigazolási kérelmet.

 

Borítókép: Robert Lewandowski (Fotó: EPA/Ronald Wittek)



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.