Abramovics lelépett, Tuchel válik, a Realnál nyugalom van

Véget érhet a címvédő útja. A Chelsea 3-1-es veresége után idegenben, a Real Madrid otthonában szeretne javítani, de eddig mindhárom egyenes kieséses párharcát elveszítette a Bajnokok Ligájában, amikor hazai kudarccal kezdett. A Bayern München otthon szeretne visszavágni a sorozat meglepetéscsapatának, a Villarrealnak a Spanyolországban elszenvedett vereségért.

2022. 04. 12. 6:35
Chelsea FC vs Real Madrid
epa09874440 Real Madrid's Karim Benzema celebrates after scoring the 3-1 lead during the UEFA Champions League quarter final, first leg soccer match between Chelsea FC and Real Madrid in London, Britain, 06 April 2022. EPA/NEIL HALL Fotó: NEIL HALL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Chelsea-n már csak a csoda segíthet. Legalábbis ezt szeretnék hinni Madridban, miután a Bajnokok Ligája címvédője a múlt héten hazai pályán 3-1-re kapott ki a Realtól. Bonyolítja az angolok helyzetét, hogy a csapatkapitány, Cezar Azpilicueta az utóbbi napokban pozitív koronavírustesztet produkált, nem valószínű, hogy pályára lép a Bernabéuban, Romelu Lukaku pedig sérülés miatt hagyja ki a visszavágót

A Chelsea eddig mindhárom egyenes kieséses párharcát elveszítette a BL-ben, amikor hazai vereséggel nyitott: a 2005–2006-os és a 2019–2020-as szezon nyolcaddöntőjében a Barcelonával, illetve a Bayern Münchennel, a 2010–11-es szezon negyeddöntőjében pedig a Manchester Uniteddel szemben búcsúzott.

A korábbi tulajdonos, Roman Abramovics távozása okozott némi bizonytalanságot a klubnál, és az edző, Thomas Tuchel válópere sem segíti a nyugodt, alkotó légkört Londonban.

Fotó: David Ramos

Szinte minden a Real Madrid továbbjutása mellett szól. A spanyol bajnokságot tizenkét pontos előnnyel vezető fővárosiak az odavágón mesterhármasával ágyaztak meg a továbbjutásuknak. De még nem takarították el az útból a címvédőt, erre figyelmeztetett Carlo Ancelotti is, aki nem volt hajlandó felhőtlenül örülni a 3-1-es sikernek, és Londonban (majd a tegnapi madridi sajtótájékoztatón is) a párharc második csatájára figyelmeztetett. 

Vélhetően már akkor tudta, hogy az egyik kulcsembere, Eder Militao sárga lapos eltiltás miatt nem lehet ott a visszavágón. A Getafe elleni spanyol bajnoki mérkőzésről az első számú balhátvéd, Ferland Mendy maradt le. Kiderült, hogy a francia védő kisebb sérüléssel bajlódik, és bizonytalan a játéka a Chelsea ellen. Ancelotti nem dőlhet hátra, ő is tisztában van azzal, hogy a felforgatott madridi védelem, például a fénykorán már túl levő Dani Carvajal zavarba hozható.

Igen ám, de a Real Madrid statisztikája lenyűgöző: története során csak két párharcot bukott el, amikor idegenben megnyerte az első mérkőzést. A Bajnokok Ligájában pedig csak egyszer, a 2018–19-es kiírás nyolcaddöntőjében maradt alul, amikor az Ajax otthonában aratott 2-1-es győzelmét 4-1-es hazai vereség követte.

A másik negyeddöntőben is meglepetés történt a párharc első felvonásán: a Villarreal 1-0-ra legyőzte a BL egyik esélyesének tartott, a legutóbb a Salzburgnak hét gólt rúgó német sztárcsapatot. A klubszíne miatt Sárga Tengeralattjárónak becézett Villarreal ezzel lezárta a Bayern 22 meccsen át tartó idegenbeli veretlenségi sorozatát a BL-ben.

A hazai fronton megszorongathatatlan bajor alakulat 2015 óta először vár hátrányból egyenes kieséses visszavágót a BL-ben. Ha idén nem vinné át a lécet, az hatalmas bravúr lenne a Villarrealtól: a kasztíliai együttes a Juventus után újabb nagyágyút ejtene ki a BL-ből.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, keddi program: Real Madrid–Chelsea 21.00 (tv: M4 Sport), Bayern München–Villarreal 21.00 (tv: Sport 1).

Borítókép: A bombaformában levő Karim Benzema döntheti el a továbbjutást (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.