Szoboszlai végre megmutatta, góllal és gólpasszal bizonyított

Február óta először kapott helyet az RB Leipzig kezdőjében Szoboszlai Dominik, aki egyből megmutatta, hogy érdemes bízni benne. Előbb gólpasszt adott, majd maga is gólt szerzett, a lipcseiek 3-0-ra legyőzték a Hoffenheimet a Bundesliga 29. fordulójának vasárnap esti zárómeccsén.

Magyar Nemzet
2022. 04. 10. 21:20
FBL-GER-BUNDESLIGA-LEIPZIG-HOFFENHEIM Fotó: Europress/AFP/RONNY HARTMANN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig több mint egy hete már Németországban is szemet szúrt, hogy Szoboszlai miért nem kap nagyobb szerepet az RB Leipzigben, és Domenico Tedesco vezetőedzőnek szegezték a kérdést, mi a helyzet a 21 éves középpályással, aki márciusban csapata mind a négy meccsén csere volt, olykor csak perceket kapott a pályán.

– Ő egy harcos – mondta Tedesco a magyar középpályásról. – Fiatalabb, mint a vetélytársai, akik bizonyos területeken előtte járnak, ami normális. Szoboszlai jó és fontos játékos számunkra, mindenképpen meg fogja kapni a neki járó játékperceket.

Az Atalanta elleni hétközi Európa-liga-negyeddöntőben is jól szállt be csereként Szoboszlai, két nagy helyzete is volt, az egyik egy akrobatikus fejesből, talán ennek is köszönhette, hogy a Hoffenheim ellen eljött az idő, és február vége óta először volt kezdő a Leipzigben. Rögtön élt a lehetőséggel.

Mindössze öt perce tartott a mérkőzés, amikor máris gólpasszal jelentkezett.

Szabadrúgásból ívelt a hoffenheimi kapu előterébe, a leshatáron mozgó Christopher Nkunku egy csel után a kapuba lőtt. A VAR vizsgálta az esetet, de nem vette el a találatot.

A 20. percben már kétgólosra nőtt a lipcsei előny, ebben a gólban Konrad Laimer és Marcel Halsetenberg volt a két főszereplő előkészítőként, illetve befejezőként.

Szoboszlai nagy pillanata még hátravolt, a 44. percben Simakan jött lendületbe a jobb oldalon, keresztbe adta a labdát Nkunkunak, aki centerezett, az akciót kísérő Szoboszlai pedig nagyszerű ütemben érkezett középen és becsúszva a kapuba talált.

Ez volt az ötödik gólja a Bundesligában, legutóbb az év első meccsén, januárban a Mainz ellen volt eredményes, amikor a mostani találkozóhoz hasonlóan gólpasszt is jegyzett.

A meccs ezzel az első félidőben eldőlt, a 3-0-s előny megnyugtatta a lipcseieket, akiknél szünet után is Szoboszlai volt az egyik legaktívabb játékos. Nagy kedvvel játszott, aminek eredményeként végig a pályán maradhatott – 2022-ben először.

Hibátlan teljesítménynek örülhetett a Leipzig másik két magyarja, a kapus és a védő is, akik ugyancsak végigjátszották a találkozót. A lipcsei együttes sikerével továbbra is negyedik, és egy pontra megközelítette a harmadik Bayer Leverkusent.

A vasárnap délutáni Eintracht Frankfurt–Freibrug mérkőzésen a kezdőként 61 percet játszó is gólpasszal járult hozzá a vendégek 2-1-es győzelméhez. A Freiburg ezzel ötödik, három ponttal lemaradva a Leipzigtől.

Borítókép: (Fotó: Europress/AFP/RONNY HARTMANN)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.