A Manchester City megegyezett Erling Haalandról a Dortmunddal

Miután a Manchester City keddi sajtótájékoztatóján a csapat vezetőedzőjét, Pep Guardiolát Erling Haaland leigazolásáról kérdezték, és a spanyol sejtelmes választ adott, az angol klub és a norvég csatár jelenlegi csapata, a Borussia Dortmund is közleményt adott ki. Haaland nagy valószínűséggel a nyártól a Cityben folytatja a pályafutását.

Magyar Nemzet
2022. 05. 10. 17:05
Borussia Dortmund vs VfL Wolfsburg
epaselect epa09893361 Dortmund's Erling Haaland reacts after the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and VfL Wolfsburg in Dortmund, Germany, 16 April 2022. EPA/FRIEDEMANN VOGEL CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: FRIEDEMANN VOGEL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szívesen beszélnék Haalandról, de egyelőre nem tehetem. A Manchester City és a Dortmund is jelezte, nem beszélhetek erről, amíg nem lesz kész minden az utolsó simításig – mondta Guardiola Haaland szerződtetéséről, és ezzel tulajdonképpen belekényszerítette a csapatokat abba, hogy színt valljanak a nyilvánosság előtt.

Néhány órával Guardiola nyilatkozata után, kedden délután a Manchester City és a Dortmund is közleményt adott ki, amelyben elismerték, hogy a 21 éves csatár július elsejétől az angol klubban folytathatja a pályafutását, hiszen a klubok megegyeztek erről. A City minden bizonnyal kifizeti a Haaland 2024 nyaráig szóló szerződésében rögzített kivásárlási árat, amely 

sajtóhírek szerint hatvan- és nyolcvanmillió euró közötti összeg lehet, egyes értesülések szerint pontosan 75 millió euró.

Ugyanakkor a Citynek és a játékosnak még meg kell egyeznie az anyagi részletekben, ami ezek után vélhetően csak formalitás.

Haaland távozása régóta téma. Tulajdonképpen már attól a perctől fogva, hogy betette a lábát Dortmundba, tudni lehetett, hogy csak ugródeszkának használja a német csapatot, és a teljesítménye függvényében előbb vagy utóbb feljebb lép. A sztárcsatár 2020 januárjában húszmillió euróért igazolt Dortmundba a Salzburgtól, és azonnal felvette a német Bundesliga ritmusát.

Eddig 88 mérkőzésen 85 gólt és 23 gólpasszt hozott össze a Dortmund mezében, így tulajdonképpen csak az volt a kérdés, hogy mikor és melyik tehetősebb klub csap le rá.

Április közepén, tehát szűk egy hónapja Sebastian Kehl, a Dortmund menedzsmentjének a tagja még határozottan cáfolta, hogy lenne olyan csapat, amely hajlandó kifizetni Haaland kivásárlási árát. A jelek szerint rövid idő alatt felgyorsultak az események, az elmúlt napokban már arról szóltak a sajtóhírek, hogy a játékos megegyezett a Cityvel.

Haaland az igazolással apja nyomdokába lép, hiszen a korábbi norvég válogatott Alfie Haaland ugyancsak volt a Manchester City labdarúgója.

Ő 2000 és 2003 között futballozott az angol csapatban, de gyakorlatilag 2001-ben véget ért az ottani pályafutása, miután a Manchester United elleni derbin Roy Keane súlyos sérülést okozott neki. Később az ír középpályás önéletrajzi könyvében az jelent meg, hogy előre megfontoltan okozta Haaland sérülését, mert bosszút akart állni rajta a korábbi rá tett megjegyzéseiért.

Korábban, amíg Ole Gunnar Solskjaer volt a Manchester United vezetőedzője, az is felvetődött, hogy Haaland oda igazol, hiszen Solskjaer építette be őt 16 éves korában a norvég Molde felnőttcsapatába, de a játékos valószínűleg az apja miatt is ellenállt a Vörös Ördögök csábításának.

Haaland most abba a városba igazol, amelyben élete első három évét töltötte, de annak a kék felére, az apja útját járva, csak egy már sokkal sikeresebb Manchester Citybe.

Borítókép: Erling Haaland még a Dortmund mezében (Fotó: Friedmann Vogel)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.