Lionel Messi bombagóllal szerezte meg a vigaszdíjat

Lionel Messi góljával vezetett, de végül nem nyert a PSG a Lens ellen. A pontvesztés ellenére a párizsi csapat bebiztosította története tizedik bajnoki címét, amellyel beérte az eddigi csúcstartó Saint-Étienne-t.

Magyar Nemzet
2022. 04. 24. 11:01
Paris Saint-Germain vs RC Lens: Ligue 1 Lionel Messi
Paris Saint-Germain vs RC Lens: Ligue 1 Fotó: Anadolu Agency via AFP/Mustafa Yalcin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Párizsban nagy reményekkel vágtak neki a 2021/22-es idénynek, miután a helyi sztárgárda, a Paris Saint-Germain megszerezte a Barcelonától a hétszeres aranylabdást, Lionel Messit.

Az argentin klasszis azonban távolról sem tudta azt a domináns produkciót nyújtani a francia fővárosban, mint az elmúlt másfél évtizedben Katalóniában.

A PSG a Messi, Mbappé trióval egyértelműen a Bajnokok Ligája-győzelmet tűzte ki célnak a szezon elé, ám már a nyolcaddöntőben elbukott a Real Madriddal szemben, többek között Messi elhibázott tizenegyese miatt.

Miközben Mbappé valódi vezére a csapatnak, a két dél-amerikai támadó bűnbak lett a párizsi szurkolók szemében.

Messi szombaton kissé javított a renoméján: a Lens elleni bombagólja győzelmet ugyan nem ért – a vendégek a 88. percben, emberhátrányban játszva egyenlíteni tudtak –, azonban hozzájárult a bajnoki címet négy fordulóval a zárás előtt matematikailag is bebiztosító 1-1-es döntetlenhez.

A PSG pénzügyi fölényét figyelembe véve persze a bajnoki cím a kiindulópont, ám az idényt nem teszi széppé, legfeljebb vigaszdíjnak elég.

Igaz, tavaly, akkor még Messi nélkül, a Ligue 1 koronája sem lett meg, a Lille megtréfálta a párizsiakat. Idén viszont már beállította a Saint-Étienne francia bajnoki csúcsát a dúsgazdag PSG, a tizedik sikerével.

 Borítókép: Lionel Messinek végre volt oka az örömre Párizsban (Fotó: Anadolu Agency via AFP/Mustafa Yalcin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.