Messi rekordja: ő hagyta ki a legtöbb 11-est a BL-ben + videó

Az 1-0-s hazai győzelmet hozó PSG–Real Madrid meccs emlékezetes jelenete volt, amikor Thibaut Courtois kivédte Lionel Messi büntetőjét. A vendégek kapusa mintha csak olvasott volna a hétszeres aranylabdás gondolataiban, aki nem éppen dicső rekordot állított fel, ő hagyta ki a legtöbb 11-est a Bajnokok Ligája történetében.

Magyar Nemzet
2022. 02. 16. 6:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Thibaut Courtois játszi könnyedséggel hárította Lionel Messi büntetőjét. A meccs után azt is elárulta, minek köszönhetően.

– Sokat tanulmányoztam Messi büntetőit, és megpróbáltam túljárni az eszén a tizenegyesnél. Néha nekem is lehet egy kis szerencsém – jegyzete meg a Real Madrid belga kapusa tiszteletteljesen.

Courtois ezzel együtt elismeri, a Real Madrid nem játszott jól, hiszen a hazaiak végül Mbappé 93. percben szerzett góljával 1-0-ra megnyerték a találkozót.

– Jól kezdtünk, de talán nem voltunk kellően nyugodtak a labdával, és emiatt szenvedtünk, nem kontráztunk elég jól. Egy ostoba hiba miatt labdát vesztettünk a végén, Mbappé pedig könyörtelenül kihasználta ezt. Nehéz elfogadni, de nem játszottunk jól – mondta őszintén a belga kapus, de természetesen bízik a továbbjutásban.

Messi nem nyilatkozott az esetről. Pedig lehetne mondandója, hiszen két rekordot is megdöntött a Bajnokok Ligájában a büntetőkkel. Elhagyva Cristiano Ronaldót, immár ő végezhette el a legtöbb 11-est a sorozatban, szám szerint 23-at. A másik mérföldkő már nem ilyen dicső. Thierry Henryt befogva ő is 5 kihagyott büntetőnél tart.

23/5 elrontott 11-es a világ legjobbjától. Ki gondolná… Nem éppen fényes statisztika.

A szurkolók, különösen a Ronaldo-pártiak persze egyből elkezdtek kajánkodni a hétszeres aranylabdáson. Különösen, mert CR7 szintén kedd este, majdnem Messivel egy időben, hosszú gólszárazság után betalált a Manchester Unitedben a Brighton ellen 2-0-ra megnyert Premier League-meccsen.

Borítókép: Messi fogta a fejét. Courtois túljárt az eszén (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.