Megvédte címét a Bayern, hazai pályán kaptak ki Gulácsiék

Hazai pályán 3-1-re felülmúlta a Borussia Dortmundot, ezzel a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában elhódította a bajnoki címet a Bayern München. A Bundesliga magyar légiósai közül csak Schäfer András ünnepelhetett győzelmet, csapata, az Union Berlin 2-1-re nyert az RB Leipzig otthonában. A Sallai Rolandot foglalkoztató Freiburg 3-3-as döntetlent játszott a Borussia Mönchengladbach ellen.

Magyar Nemzet
2022. 04. 23. 20:32
Bayern Muenchen vs Borussia Dortmund
epa09904723 Bayern's Robert Lewandowski celebrates after scoring the 2-0 lead during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Muenchen and Borussia Dortmund at Allianz Arena in Munich, Germany, 23 April 2022. EPA/FILIP SINGER CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: FILIP SINGER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bundesliga szombati játéknapjának legfőbb kérdése az volt, hogy a Bayern München egyetlen üldözője, a Borussia Dortmund elleni rangadón bebiztosítja-e újabb bajnoki címét, sorozatban a tizediket, összességében a 32.-et.

Nos, a bajorok nem bíztak sokat a véletlenre, s szűk negyedóra után előnybe kerültek. Joshua Kimmich szögletrúgását követően Serge Gnabry tizenhat méterről a kapu jobb oldalába bombázta a labdát. (1-0)

A 34. percben is megszerezte a „szokásos” gólját. A bizonytalan lábakon álló dortmundi védőktől Kimmich csente el a labdát a vendégek térfelén, majd Thomas Müllerhez passzolt. A német klasszis Lewandowskit indította, a lengyel csatár pedig Marwin Hitz lábai között a kapu közepébe lőtt. (2-0)

Kimmich hathatósan hozzájárult egy vendéggólhoz is a második félidő kezdetén. Marco Reust kaszálta el a tizenhatoson belül, így járt a büntető, amit Emre Can magabiztosan értékesített. (2-1)

A bekapott gól után forró percek következtek a Bayern kapuja előtt, Reus kétszer is helyzetbe került, újabb találatig azonban már nem jutott a Dortmund. Nem úgy a házigazda! A 83. percben Jamal Musiala célozta meg Hitz kapuját. A svájci hálóőr az első lövésnek még útját állta, de Musiala második próbálkozásánál már tehetetlen volt. (3-1)

A fiatal német középpályás gólja után már nem maradt nyitott kérdés, a Borussia csak megnehezíteni tudta a Bayern dolgát, amely 3-1-es győzelmével tizenkét pontos előnyre tett szert három fordulóval az idény vége előtt. 

Vagyis zsinórban tizedik alkalommal is bajnok a Bayern München.

A német élvonal magyar légiósai közül Schäfer András lehetett a legboldogabb szombaton, csapata visszavágott a Lipcsének a Német Kupa elődöntőjében elszenvedett vereségért, hátrányból fordítva 2-1-re nyert a bikák otthonában. A magyar középpályás kezdőként 68 percet kapott a mérkőzésen, hazai oldalon Gulácsi Péter és Willi Orbán végig a pályán volt, Szoboszlai Dominiket pedig a 75. percben cserélték be. A remek formában lévő is pályára lépett szombaton, 89 percet játszott a Freiburg mezében a Borussia Mönchengladbach elleni 3-3-ra végződött találkozón. 

A Bundesligából az első négy helyezett jut a Bajnokok Ligájába. A Bayern München már kvalifikálta magát, és a Dortmund indulásához sem férhet kétség, a maradék két helyért azonban hatalmas a versenyfutás, a magyar játékosokat foglalkoztató klubok is harcban állnak értük: a harmadik Bayer Leverkusent (55 pont), a negyedik RB Leipzig két, az ötödik Freiburg három, a hatodik Union Berlin öt ponttal követi.

Bundesliga, 31. forduló:
Bayern München–Borussia Dortmund 3-1 (2-0)
gólszerzők: Gnabry (15.), Lewandowski (34.), Musiala (83.), ill. Can (52. – tizenegyesből)

További eredmények:
RB Leipzig–Union Berlin 1-2 (0-0)
SC Freiburg–Borussia Mönchengladbach 3-3 (0-2)
Eintracht Frankfurt–TSG 1899 Hoffenheim 2-2 (1-1)
Greuther Fürth–Bayer Leverkusen 1-4 (1-2)
1. FC Köln–Arminia Bielefeld 3-1 (2-1)
VfL Wolfsburg–FSVMainz 05 5-0 (5-0)

Vasárnapi program:
VfL Bochum–FC Augsburg 15.30
Hertha BSC–VfB Stuttgart 17.30 (tv: Aréna 4)

Borítókép: Robert Lewandowski a hazai szurkolók előtt ünnepel (Fotó: EPA/Filip Singer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.