Szoboszlai cseréje a 92. percben szerzett kupadöntőt érő gólt

Mind a négy magyar labdarúgó pályára lépett a Német Kupa szerda esti elődöntőjében, amelyen az RB Leipzig egy hosszabbításban szerzett góllal 2-1-es győzelmet aratott hazai pályán az Union Berlin ellen. Ezzel eldőlt, hogy Szoboszlai Dominikék lesznek az ellenfelei Sallai Roland csapatának, a Freiburgnak a május 21-i berlini fináléban.

Magyar Nemzet
2022. 04. 20. 22:46
SZOBOSZLAI Dominik
Lipcse, 2022. április 20. Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa a német labdarúgókupa elõdöntõjében, az FC Union Berlin ellen játszott mérkõzésen Lipcsében 2022. április 20-án. MTI/EPA/Clemens Bilan Fotó: Clemens Bilan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a Bundesliga legutóbbi két fordulójában két gólt lőtt és egy gólpasszt is adott, mindkét meccset végigjátszotta, és Domenico Tedesco vezetőedző az Union Berlin elleni kupamérkőzésen sem hagyta ki őt a lipcsei kezdőből. Hogy és is ott volt a pályán, az már csak természetes.

Az Unionban a kispadon kapott helyet, és onnan nézhette, ahogy együttese nagy meglepetésre megszerezte a vezetést, miután a 25. percben Sheraldo Becker kapásból lőtt Gulácsi kapujába egy jobboldali beadásból – 0-1.

A Leipzig hiába számított főleg hazai pályán az elődöntő nagy esélyesének, szenvedett a berliniek ellen, nem volt elég átütőerő a támadásaiban. Az első félidőben egy nagyobb egyenlítési lehetőség adódott Tedesco csapata előtt, de azt André Silva kihagyta.

Szünet után az Union kétgólosra növelhette volna az előnyét egy kontrából, ám a végén Awoniyi rosszul ért a labdába, 

berlini gól helyett pedig fordulat következett. Lényegében a következő akcióból ugyanis tizenegyeshez jutott a Leipzig.

Jaeckel rúgta fel a tizenhatoson belül Christopher Nkunkut, majd miután a VAR is megerősítette a büntető jogosságát, a 61. percben Silva lőtte be az egyenlítő találatot – 1-1.

Nagy csata volt, Gulácsinak is akadt dolga Fotó: Clemens Bilan

Egy perccel később lecserélték Szoboszlait, akit Emil Forsberg váltott a Leipzigben, de nem sokáig volt eggyel kevesebb magyar a pályán, ugyanis a 64. percben beállt az Unionba Schäfer, aki ekkor debütált a kupában.

A berliniek magyar középpályása rögtön a beállása után veszélyt teremtett a lipcsei kapu előterében, de gólt nem tudott szerezni a csapata. Ellenben a végén Schäfernek szerepe volt az Union kiesésében...

A meccs legvégén utolsó rohamot indított a győzelemért és a ráadás elkerüléséért a Leipzig: a 92. percben Angelino lövését a gólvonalról tisztázta egy berlini védő, de ezzel még nem ért véget a támadás. Henrichs jobb oldali beadását a Szoboszlai helyére beállt Forsberg Schäfert megverve fejelte az Union kapujába – 2-1.

Gulácsi és Orbán végig a pályán maradt, a Leipzig 2-1-es győzelmével eldőlt, hogy a döntőbe kedden bejutott Freiburg elleni fináléban újra négy magyar labdarúgó kaphat szerepet, és biztosan lesz magyar kupagyőztes. Gulácsi, Szoboszlai és Orbán vagy Sallai.

Borítókép: Szoboszlai Dominik az Union Berlin ellen kupameccsen (Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.