Még szép, hogy kupadöntős a Fradi, de van itt más is

A Ferencváros 4-1-re nyert a Győr vendégeként a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében, és a Pakssal találkozik a fináléban május 11-én a Puskás Arénában. A csapat jövőjét azonban szerdán nemcsak ez a meccs, hanem több fontos hír is érintette.

Magyar Nemzet
2022. 04. 20. 22:19
null
Gy?r 20220420 Labdarœg‡s MK ETO-FTC Fot— Nemzeti Sport çrvai K‡roly Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Boli már a 23. percben megszerezte a vezetést, Zachariassen gólja a 32. percben pedig lényegében eldöntötte a párharcot. Különösen fizikálisan nem volt egy súlycsoportban a két csapat – pedig Sztanyiszlav több alapemberét, így például Laidounit és Kovacevicet is pihentette –, így utólag sem érthető, a Vidi hogyan, miért nem bírt az ETO-val.

A második félidőben Boli gyorsan 3-0-ra növelte a vendégek előnyét, ami után már tényleg tét nélküli játszadozásba torkollott a mérkőzés. Bacsa révén szépített a másodosztályú ETO, a 4-1-es végeredményt a csereként beállt, Csercseszov alatt ritkán lehetőséghez jutó Marin állította be.

A Ferencváros tehát könnyedén igazolta a papírformát, 2017 után ismét bejutott a Magyar Kupa fináléjába, s 2016 után ismét duplázhat. Ebben Paks akadályozhatja meg, a döntőt május 11-én a Puskás Arénában játsszák.

Blazic távozik?

A Fradit érintő híreknek a sima győri győzelem csak a könnyebbik fele. Hajnal Tamás az FTC podcastjában beszélt arról, hogy Ryan Mmaee-t meg kell műteni, s kérdéses, hogy legalább a Bajnokok Ligája selejtezőire felépül-e. A várható átigazolások is egyre jobban foglalkoztatják a szurkolókat. A Csakfoci információja szerint Miha Blazic, a Fradi egyik legkiegyensúlyozottabb és egyértelműen legtöbbet pályán lévő labdarúgója öt év után távozik a klubtól. Tokmac jövője is kérdéses, a norvég állampolgárságú csatár maradása valószínűbb, mint a távozása. 

Magyar Kupa, elődöntő: Győr–FTC 1-4 (0-2)

Az FTC összeállítása: Dibusz – Somália, Blazic (Kovacevic, 56.), S. Mmaee, Pászka – Esiti, Loncar (Besic, 74.) – Auzqui (Laidouni, 56.), Zachariassen, Nguen (Marin, 64.) – Boli.
Gólszerzők: Bacsa (73.), ill. Boli (23., 52.), Zachariassen (32.), Marin (78.)

Borítókép: Boli két góllal járult hozzá a győzelemhez (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.