Kruscsics elismerte, a Paks esélyt sem adott az újpestieknek

A Paks labdarúgócsapata története során először jutott be a Magyar Kupa fináléjába, miután a keddi elődöntőben 3-0-ra legyőzte az Újpestet. Bognár György, a paksi vezetőedző dicséretekkel halmozta el fiait a mérkőzés után. Kollégája, Milos Kruscsics elismerte, a tolnaiak megérdemelten jutottak be a döntőbe.

Forrás: Nemzeti Sport2022. 04. 20. 8:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Paks vissza tudott vágni az Újpestnek az alig másfél héttel ezelőtti vereségért , sőt, a tolnaiakat vezetőedző elmondása szerint a bajnoki meccs történései segítették hozzá, hogy ezúttal legyőzzék az Újpestet. A háromgólos keddi siker értelmében a Paks jutott elsőként a Magyar Kupa döntőjébe, ellenfele a szerdán (20.00, tv: M4 Sport) pályára lépő ETO FC Győr–Ferencváros duóból kerül ki.

– A legutóbbi egymás elleni mérkőzésünk, a 3-1-es vereségre alapoztunk – idézi a klub honlapja Bognárt. – Biztos voltam benne, hogy az Újpest a kelleténél magabiztosabban jön majd ide, és, ha egy olyan Pakssal találja magát szemben, amely fegyelmezett csapatjátékot játszik, védekezik, továbbá a megszerzett labdákból egyből kontrázik, bajban lesz. Mi is alkalmazkodtunk a három kiváló támadójukhoz, nem is tudtak helyzetet kialakítani. Jól és lelkesen játszottunk, egy ilyen feladatra nem kellett senkit motiválni, ez magától értetődő volt. Nagyon örülök a döntőnek, megérdemelten jutottunk be, noha most vívtunk először élvonalbeli gárdával a sorozatban. Az Újpest egy jó csapat, maximálisan megdolgoztunk a mai nagy ünnepért, ami a játékosokon túl az egyesületé és természetesen a szurkolóké.

 

Újpesti részről Milos Kruscsics elmondta, a paksiak megfojtották a játékukat.

– Teljesen megérdemelten nyert és jutott a Magyar Kupa döntőjébe. Sokat nem lehet a mai meccsről elmondani, minden szempontból ránk erőltették a játékstílusukat, az agresszív letámadást. Nem hagytak nekünk területet, nem nagyon adtak lehetőséget, minden törekvésünket megakadályozták. Ez maga a labdarúgás. Erősebbek voltak, jobban játszottak, megérdemelten nyertek – vélekedett a tréner.

A lila-fehérekre vasárnap a Ferencváros elleni derbi vár. A szerb vezetőedző mindenki megnyugtatott, a keddi vereség nem lesz hatással játékosaira az ősi rivális elleni meccsen.

– Nem gondolom, hogy egy rosszabbul sikerült találkozó miatt megtörne a lendületünk. A játékosaim megfelelően felkészülnek és motiváltak lesznek a derbire. Most az a feladatunk, hogy némi pihenést biztosítsunk a játékosoknak, aztán belevetjük magunkat a csatába.

 

Borítókép: az újpesti játékosoknak nem volt sok örömben része a mérkőzésen (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.