A meccset megnyerte, a klasszis centerét elveszítette a Sopron Basket

Pirruszi győzelmet aratott a Sopron Basket a női kosárlabda-bajnokság döntőjének a második mérkőzésén Szekszárdon. A hazai csapat nagyon megnehezítette a dolgát, hatalmas csata dúlt a parketten az elsőtől az utolsó percig, ám többségében a soproniak vezettek, és 66-62-re meg is nyerték a találkozót, amivel 2-0-ra vezetnek a három nyert meccsig tartó párharcban. Ugyanakkor az utolsó percben a válogatott Határ Bernadett súlyosnak látszó sérülést szenvedett, az ő elvesztése nagy veszteség.

2022. 04. 20. 20:57
2022.04.20 Szekszárd. KSC Szekszárd - Sopron NB I-es Női kosárlabda. Fotó: MAkovics Kornél Fotó: Tolnai Népújság/Makovics Kornél
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

KOSÁRLABDA
Nagyon fogadkozott a Szekszárd: legalább egy meccsre megfogja a Sopron Basketet. Az egyik csapat három győzelméig tartó bajnoki döntő párharcában az elsőt elveszítette, de csak két ponttal, azaz ráérzett, hogy az Euroliga-győzelem után a címvédő még nem rázódott vissza, és ez táplálta a derűlátását. Hazai közönség és telt ház előtt ebben a helyzetben okkal reménykedett a sikerben. Ugyanakkor a soproniak azt ígérték, visszatérnek a történelmi siker színvonalára, és nyernek Szekszárdon is.

 

 

Úgy indult, hogy a házigazdák tényleg megérezték a vérszagot, Nikolina Milics vezérletével elhúztak 7-2-re, a vendégek gyorsan időt is kértek. Ezután a másik oldalon belelendült Gabby Williams, és a címvédő 7-13-ra fordított. Ezután ez volt jellemző az első két negyedre: hullámzott a játék, az egyik elhúzott kicsivel, majd a másik fordított. Roppant keményen és jól védekezett mindkét csapat, nemigen akadtak könnyű dobások, így kevés pont esett. A szekszárdiak Miklós Melinda és Zala Friskovec kosaraival tartották a lépést, a soproniaknál Határ Bernadett és Jelena Brooks jeleskedett a pontszerzésben, de a támadójátékok hatékonyságáról mindent elárul a félidei 28-30-as eredmény. Óriási csata zajlott a parketten, méltóan egy bajnoki döntőhöz.

 

Fotó: Tolnai Népújság/Makovics Kornél

A harmadik negyedre ez még fokozódott is, minden egyes labdáért és dobóhelyzetért meg kellett harcolni, és bár a Sopron egyszer elment tíz ponttal, azt a hazai csapat gyorsan ismét ledolgozta. Ekkor a Szekszárdot Cyesha Goree vitte a hátán, de folyamatosan a vendégek vezettek, és a a nagyobb rutinjukkal végül meg is nyerték 66-62-re a mérkőzést, így már csak egy győzelem kell a címvédésükhöz. Ez nem lesz könnyű, mert tíz másodperccel a vége előtt egy megtorlatlanul maradt lökés után Határ Bernadett megsérült, le kellett vinni a pályáról, sírt a fájdalomtól, nagy kötést kapott a térdére, és az ő kiesése nagy veszteség a Sopron számára. Így mondhatni, az Euroliga-nyertes pirruszi győzelmet aratott Szekszárdon.

Érthető, hogy Gáspár Dávid, a Sopron Basket vezetőedzője nem tudott felhőtlenül örülni a győzelem után:

– Mindenekelőtt nagyon örülünk a győzelemnek! Nem számítottunk könnyű mérkőzésre, a csapat fizikálisan és mentálisan is rettentő fáradt, a Szekszárd pedig jól játszott ma is. Fel kell szívnunk magunkat a következő mérkőzésre is, még koncentráltabban, még kevesebb hibával kosárlabdázni, és bízom benne, hogy tisztább lesz a játék. Lehet, hogy a magyar válogatott ma hosszabb időre elvesztette a legfontosabb emberét, Határ Bettit. Reménykedjünk, hogy az orvosi vizsgálatok nem egy súlyos sérülést fognak megállapítani. Szombaton, Sopronban, szeretnénk lezárni a párharcot!

Djokics Zseljko, a Szekszárd vezetőedzője lelkesen dicsérte a csapatát, és ő sem tudott elmenni szó nélkül Határ Bernadett sérülése mellett, és a jelek szerint az eset feszültséget keltett a felek között:

– Szenzáció, amit művelünk az Euroliga-győztes ellen! Köszönetet kell mondanom a szurkolóknak is, ez Szekszárd! Az újabb szoros vereség mellett egyetlen hiányérzetem Határ Bernadett sérülése. Rossz érzés, hogy az ellenfél engem hibáztat emiatt. Ez a döntő, nem fogjuk könnyen adni magunkat, de a határon belül teszünk mindent. Nem fogjuk feladni a párharcot, bár nem vagyunk könnyű helyzetben.

Női bajnoki döntő, 2. mérkőzés: Szekszárd–Sopron Basket 62-66 (15-13, 16-21, 17-17, 14-15), a párharc állása 2-0 a Sopron javára, folytatás szombaton.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.