Mbappé lényegében elköszönt a párizsiaktól

Kylian Mbappé egészen csütörtök estig várt azzal, hogy értékelje a csapata, a Paris Saint-Germain kiesését a Bajnokok Ligájából. A kiváló labdarúgó szavait úgy is értelmezhetjük, hogy elköszönt a párizsiaktól.

Magyar Nemzet
2022. 03. 10. 19:35
Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe reacts as he lies on the ground during the UEFA Champions League round of 16 second league football match between Real Madrid CF and Paris Saint-Germain at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 9, 2022. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP) Fotó: AFP/JAVIER SORIANO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehéz pillanat. A Bajnokok Ligája volt a nagy célunk, de elbuktunk. A szezonnak még nincs vége, és bármi történjék is, egységesek és elszántak maradunk az utolsó meccsig. Köszönet a szurkolóknak, akik támogattak minket, és akik elkísérnek minket az utunkon

– ezt posztolta az Instagram-oldalán.

Csütörtök estig várt vele, hogy megszólaljon. Lehetett látni a találkozó után, hogy őt is nagyon megviselte a Real Madridtól elszenvedett 3-1-es vereség, a kiesés, pláne úgy, hogy a PSG az utolsó fél órát leszámítva kézben tartotta a párharcot.

Bármi történjék is – írja Mbappé, amit akár úgy értelmezhetünk, hogy az a bármi nem más, mint a nyáron esedékes búcsú előkészítése.

A 23 éves világbajnokot éppen a Real Madriddal boronálták össze. Nem véletlen, hogy a madridi közönség megtapsolta a találkozó előtt, és akkor is sportszerűen viselkedett, amikor Mbappé vezetést szerzett a PSG-nek.

Sokáig emlékezetes csatát vívott egymással a Real Madrid és a Paris Saint-Germain. Még napokig vita tárgya marad, vajon az első madridi gól előtt valóban szabálytalankodott-e Benzema vagy csupán Donnarumma volt ügyetlen. Azt is megelőlegezhetjük, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA megbünteti a PSG-t és személy szerint annak vezetőedzőjét, valamint elnökét – előbbit a játékvezetőt bíráló nyilatkozata, utóbbit a minősíthetetlen viselkedése miatt.

Kylian Mbappé nyilván örökre kötődik Párizshoz, ahol felnőtt. A jövőt azonban már máshol tervezi.

Borítókép: Kylian Mbappénak is nagyon fáj a PSG kiesése a BL-ből (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.