Balhé az öltözőben, Neymar Donnarummára, az elnök a bíróra támadt

Menthetetlenül megbomlott a különben is ingatag egység a Paris Saint-Germainnél. A Real Madrid ellen nyert helyzetből elbukott továbbjutás a labdarúgó Bajnokok Ligájában nem maradt következmények nélkül. A csapat egyik sztárja, Neymar a mérkőzés lefújása után számon kérte Donnarummán a hibáját, amiből a Real egyenlített. Az affér az öltözőben kiabálás formájában folytatódott. Nasszer Al-Khelaifi, a PSG tulajdonosa pedig a mérkőzés játékvezetőjére támadt a meccs után.

Magyar Nemzet
2022. 03. 10. 8:40
Nasser Al-Khelaifi
FRANCE - PHOTOCALL - FOOTBALL BALLON D OR AWARD 2021
France, Paris, 2021-11-29. Nasser Al Khelaifi poses upon arrival to attend the 2021 Ballon d Or France Football award ceremony at the Theatre du Chatelet in Paris. Photograph by Carine Schmitt / Hans Lucas. France, Paris, 2021-11-29. Nasser Al Khelaifi pose a son arrivee pour assister a la ceremonie de remise du Ballon d Or France Football 2021 au Theatre du Chatelet a Paris. Photographie de Carine Schmitt / Hans Lucas. (Photo by Carine Schmitt / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Fotó: Hans Lucas via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 61. perc eseménye meghatározta a Real Madrid–Paris Saint-Germain párharcot. Gianluigi Donnarumma, a párizsiak kapusa egy hazaadás után érthetetlenül sokáig várt, hogy elrúgja a labdát. Majd egy csellel még mindig tisztára játszhatta volna magát, ehelyett gyengén rúgta meg a labdát, amire Vinícius lecsapott, középre játszott és Benzema a hálóba passzolt.

Ezután a PSG teljesen összeesett, Benzema további két góllal megfordított a találkozó és a párharc menetét, 3-1-re nyert a Real és 3-2-es összesítéssel továbbjutott.

rögtön a mérkőzés lefújása után számon kérte Donnarummán a hibát, majd az öltözőben sem türtőztette magát, a szóváltás kis híján tettlegességbe fordult, a társaknak kellett szétválasztani a két játékost.

A PSG elnöke hatalmas balhét csapott

A PSG tulajdonosa, Nasszer Al-Khelaifi is elvesztette a fejét. Már a mérkőzés utolsó perceiben hevesen gesztikulált és kiabált a VIP-páholyban Leonardóval, a PSG sportigazgatójával egyetemben. Emilio Butragueno, a Real Madrid legendája is megpróbálta csitítani őket – mindhiába.

Nasszer Al-Khelaifi természetesen azért pörlekedett, mert szerinte a játékvezető az első madridi gól előtt rosszul döntött, amikor nem ítélt szabadrúgást a Donnarummára rátámadó Benzema ellen. A műsor a meccs lefújása után folytatódott. A PSG elnöke a Movistar riporterének híradása szerint lerohant az öltözőkhöz. Betört a bírói öltözőbe, ahol a játékvezetőkkel ordítozott, s közben összetörte a berendezést több darabját. A cirkusz Megía Dávila, a Real Madrid egyik alkalmazottjának szobájában folytatódott heves szóváltással, többen próbálták lefogni az elnököt.

Majd amikor egy másik madridi dolgozó rögzíteni szerette volna a jelenetet a telefonjával, akkor arra akarta kényszeríteni, hogy törölje a jelenetet, s közben azt kiabálta: meg foglak ölni!

Danny Makkelie, a találkozó holland játékvezetője mindenesetre nem vesztette el a lélekjelenlétét, jegyzőkönyvben rögzítette a PSG elnökének agresszív magatartását, fenyegetőzését.

„A Paris Saint-Germain elnöke és technikai igazgatója a mérkőzést követően agresszív magatartást tanúsított, valamint megpróbált bejutni a játékvezetők öltözőjébe. Amikor távozásra szólították fel őket, az ajtó előtt elállták a játékvezetők útját” – idézi a hivatalos jegyzőkönyvet a Marca. A történteket az UEFA is egyből megerősítette. 

Az esetnek nyilván lesz folytatása. Maga Leonardo később már igyekezett higgadtan értékelni.

– Nagy pofon ez a vereség. Az első gól megváltoztatta a dolgokat. Kicsit elvesztettük önmagunkat, és ez megváltoztatta a Real Madridot. Ez volt a döntő pillanat. El kell fogadnunk a hibáinkat és azt, hogy nem tudjuk kezelni a nehéz helyzeteket. Vesztettünk, és vannak dolgok, amiket elemezni kell. Meg kell találnunk a megoldásokat, amilyen gyorsan csak lehet. A félidőben meg voltunk győződve arról, hogy mi vagyunk a jobbak, és hogy olyan csapattal jutunk tovább, amely képes megnyerni a Bajnokok Ligáját – összegzett a sportigazgató.

Igen, meg kell találni a megoldást. Könnyen lehet, hogy ennek Leonardo lesz az egyik áldozata. Úgy állnak a dolgok, hogy jövőre teljesen új csapatot kell építeni Párizsban. Messi, Mbappé és Neymar nélkül.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, szerdai visszavágók:

Real Madrid–Paris Saint-Germain 3-1 (0-1), gólszerzők: Benzema (61., 76., 78.), illetve Mbappé (39.). Továbbjutott a Real Madrid 3-2-es összesítéssel.

Manchester City–Sporting 0-0. Továbbjutott a Manchester City 5-0-s összesítéssel.

Borítókép: Nasszer Al-Khelaifi

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.