Willi Orbán rossz fiú akar lenni Berlinben

Ma este rendezik négy magyar résztvevővel az RB Leipzig–Freiburg Német Kupa-döntőt. A magyar labdarúgók közül Willi Orbán karakteres nyilatkozattal hívta fel magára a figyelmet.

Magyar Nemzet
2022. 05. 21. 10:11
RB Leipzig - Freiburg / 07.11.2020 Leipzig, 07.11.2020, Red Bull Arena, Fussball, Bundesliga, 7. Spieltag , RB Leipzig
RB Leipzig - Freiburg / 07.11.2020 Leipzig, 07.11.2020, Red Bull Arena, Fussball, Bundesliga, 7. Spieltag , RB Leipzig vs. SC Freiburg , Im Bild v.l.: Roland Sallai 22, Freiburg und Willi Orban 4, RB Leipzig , DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. *** RB Leipzig Freiburg 07 11 2020 Leipzig, 07 11 2020, Red Bull Arena, Soccer, Bundesliga, 7 Matchday , RB Leipzig vs SC Freiburg , In the picture from Roland Sallai 22, Freiburg and Willi Orban 4, RB Leipzig , DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and or quasi videoNo Use Switzerland. No Use Germany. No Use Japan. No Use Austria Fotó: imago images/Picture Point LE vi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Willi Orbánt, Gulácsi Pétert és Szoboszlai Dominikot foglalkoztató RB Leipzig az első trófeáját szeretné megszerezni a Német Kupa döntőjében, a Sallai Rolanddal felálló Frei­burg már a fináléba jutással történelmet írt. A négy magyar labdarúgó közül kettő, és nyilatkozott a Nemzeti Sportnak a ma esti (tv: 20.00, Sport1) mérkőzés előtt. 

A Freiburg szélsője már nem foglalkozik a bajnoki hajrával, túltette magát azon, hogy habár volt esélye a csapatának a Bajnokok Ligája-indulást garantáló negyedik hely elérésére, végül lemaradt arról, és a hatodik helyen zárt a Bundesligában, és ezzel kiharcolta a lehetőséget, hogy a következő szezonban az Európa-liga csoportkörében szerepeljen. Sallait feldobja a lehetőség, hogy a telt házas berlini Olimpiai stadionban, a szűk családja előtt szerezheti meg eddigi karrierje legfontosabb trófeáját.

775788808
Fotó: Europress/AFP/Andy Buchanan

A lipcseiek védője, Willi Orbán szerint a tapasztalat a saját csapata mellett szól a kupadöntőben. A Leipzig korábban háromszor is eljutott a kupadöntőbe, és szerepelt már a Bajnokok Ligája-elődöntőben is. Ehhez képest a Freiburg idén először játszhat a kupa fináléjában. Ma este többek között az dönthet, hogy melyik csapat lesz dörzsöltebb. – Rossz­fiúnak kell lenni ahhoz, hogy megnyerd a finálét, a jófiúk általában veszítenek. Az elmúlt két döntőben mi túlságosan jó­fiúk voltunk. Ezúttal kellően agresszívan kell futballozni és éreztetni az ellenféllel, hogy szombaton csak mi nyerhetünk – mondta a védő a sportnapilapnak.

Borítókép: A két magyar, Sallai Roland (balra) és Willi Orbán közül csak az egyik örülhet (Fotó: AFP) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.