időjárás 36°C Pál, Péter 2022. június 29.
logo

Willi Orbán rossz fiú akar lenni Berlinben

Magyar Nemzet
2022.05.21. 10:11 2022.05.21. 12:02
Willi Orbán rossz fiú akar lenni Berlinben

Ma este rendezik négy magyar résztvevővel az RB Leipzig–Freiburg Német Kupa-döntőt. A magyar labdarúgók közül Willi Orbán karakteres nyilatkozattal hívta fel magára a figyelmet.

A Willi Orbánt, Gulácsi Pétert és Szoboszlai Dominikot foglalkoztató RB Leipzig az első trófeáját szeretné megszerezni a Német Kupa döntőjében, a Sallai Rolanddal felálló Frei­burg már a fináléba jutással történelmet írt. A négy magyar labdarúgó közül kettő, Willi Orbán és Sallai Roland nyilatkozott a Nemzeti Sportnak a ma esti (tv: 20.00, Sport1) mérkőzés előtt. 

A Freiburg szélsője már nem foglalkozik a bajnoki hajrával, túltette magát azon, hogy habár volt esélye a csapatának a Bajnokok Ligája-indulást garantáló negyedik hely elérésére, végül lemaradt arról, és a hatodik helyen zárt a Bundesligában, és ezzel kiharcolta a lehetőséget, hogy a következő szezonban az Európa-liga csoportkörében szerepeljen. Sallait feldobja a lehetőség, hogy a telt házas berlini Olimpiai stadionban, a szűk családja előtt szerezheti meg eddigi karrierje legfontosabb trófeáját.

775788808
Fotó: Europress/AFP/Andy Buchanan

A lipcseiek védője, Willi Orbán szerint a tapasztalat a saját csapata mellett szól a kupadöntőben. A Leipzig korábban háromszor is eljutott a kupadöntőbe, és szerepelt már a Bajnokok Ligája-elődöntőben is. Ehhez képest a Freiburg idén először játszhat a kupa fináléjában. Ma este többek között az dönthet, hogy melyik csapat lesz dörzsöltebb. – Rossz­fiúnak kell lenni ahhoz, hogy megnyerd a finálét, a jófiúk általában veszítenek. Az elmúlt két döntőben mi túlságosan jó­fiúk voltunk. Ezúttal kellően agresszívan kell futballozni és éreztetni az ellenféllel, hogy szombaton csak mi nyerhetünk – mondta a védő a sportnapilapnak.

Borítókép: A két magyar, Sallai Roland (balra) és Willi Orbán közül csak az egyik örülhet (Fotó: AFP)