időjárás 18°C Gellért , Mercédesz 2022. szeptember 24.
logo

Robert Lewandowski elbúcsúzott a Bayern Münchentől

Magyar Nemzet
2022.05.15. 08:55 2022.05.15. 09:21
Robert Lewandowski elbúcsúzott a Bayern Münchentől

A Bundesliga utolsó fordulójában a Bayern München 2-2-es döntetlent ért el a Wolfsburg otthonában, a bajorok egyik találatát Robert Lewandowski szerezte, aki 35 góllal lett a bajnokság gólkirálya – immáron hetedszer. S valószínűleg utoljára, a lengyel csatár ugyanis bejelentette, mindenképpen távozni szeretne a német rekordbajnoktól. Az utolsónak gondolt bayernes mérkőzése végén búcsút is intett a drukkereknek.

– Van esély rá, hogy ez volt az utolsó meccsem a Bayern München mezében – jelentette ki Lewandowski a Wolfsburg elleni meccs után a Sky Sport Germany videójában. – Nem tudom teljesen biztosra mondani, de lehet hogy így lesz. Megerősíthetem, hogy beszéltem Hasan Salihamidziccsel, és elmondtam neki, úgy döntöttem, nem hosszabbítom meg a szerződésemet. Meg kell találni a legjobb megoldást.

A Bayern sportigazgatójaként dolgozó Salihamidzic megerősítette a csatár bejelentését, s egyúttal közölte, a klub eddig semmilyen hivatalos megkeresést nem kapott Lewandowskiért.

– Lewynek 2023-ig érvényes szerződése van, ez tény, a mi álláspontunk változatlan és egyértelmű – utalt arra a bosnyák, hogy a klubnak nem áll szándékában ingyen elengedni a legjobbját.

A Kicker értesülése szerint valóban jó esély van Lewandowski nyári eladására, ehhez azonban két feltételnek teljesülnie kell. Az egyik, hogy a Bayern megtalálja a megfelelő utódot, a másik pedig, hogy érkezzen kielégítő ajánlat. 

Az utódjelöltről máris pletykálnak, Salihamidzic állítólag már felvette a kapcsolatot a Liverpool csatárával, Sadio Manéval, akinek ugyancsak 2023-ban jár le a szerződése az angol klubbal.

Ha mégsem születik megoldás, akkor a lengyel még egy idényre marad Münchenben, aztán a jövő nyáron ingyen és szabadon válthat klubot.

VfL Wolfsburg - Bayern Munich
Lewandowski a Bundesliga gólkirályának járó trófeával Fotó: Swen Pfortner

– Természetesen egy év továbbra is hátravan a szerződésemből – ismerte el Lewandowski. – De mint mondtam, meg kell találni azt a megoldást, amely mindkét félnek kedvez. Most várnunk kell, és majd meglátjuk, mi történik. 

Hasannak jeleztem, hogy ha érkezik egy ajánlat, meg kell fontolniuk azt. Nemcsak miattam, hanem a klub miatt is. Mindkét félnek gondolnia kell a jövőre. Nem mondhatok többet.

Ez persze így is épp elég, világos szavak a Bayern München legnagyobb sztárjától. Most a klub asztalán pattog a labda. Az észszerű döntés Lewandowski elengedése lenne, mert egyrészt tett annyit a klubért, hogy az akarata ellenére ne kössék röghöz,

másrészt az augusztusban a 34. születésnapját ünneplő csatár piaci értéke még mindig 50 millió euró.

Ha ennyiért el tudnák adni, azzal Lewandowski lenne a klub történetének a legdrágább eladása; a bajor rekordbevételt jelenleg Douglas Costa tartja, akit 2018-ban 40 millióért passzoltak el a Juventusnak.

Lewandowski 374 meccsen 344 gólt szerzett a Bayern mezében, ezzel a klub történetének második legeredményesebb játékosa (egyben a legjobb légiósa) a több mint ötszázszor eredményes Gerd Müller után.

Borítókép: Robert Lewandowski még a Bayern München mezében (Fotó: Pedro Fiuza)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.