Újabb remek gól, bombaformában Marco Rossi felfedezettje + videó

Újabb pontot érő gólt szerzett az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) Gazdag Dániel. A Philadelphia Union a magyar válogatott középpályás látványos kényszerítőzés után született találatával ért el 1-1-es döntetlent a New York Red Bulls ellen hazai pályán.

Magyar Nemzet
2022. 05. 15. 8:14
Charlotte FC v Philadelphia Union
CHESTER, PENNSYLVANIA - APRIL 02: Déniel Gazdag #6 of Philadelphia Union celebrates after scoring during the second half against the Charlotte FC at Subaru Park on April 02, 2022 in Chester, Pennsylvania. Tim Nwachukwu/Getty Images/AFP (Photo by Tim Nwachukwu / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Europress/AFP/Tim Nwachukwu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A második félidő legelején, a 47. percben 0-0-s állásnál történt: Gazdag begyűjtötte a tizenhatos előtt lecsorgó labdát, lendületet vett vele, az egyik csapattársával kényszerítőzve ügyesen kipasszolta az ellenfél védőit, majd a büntetőterületen belülre törve, elcsúszva a kapuba bombázott.

Ezzel a látványos Gazdag-góllal vezetett a Philadelphia Union az alapszakasz 12. fordulójában, de annak ellenére sem tudta megnyerni a meccset, hogy az 55. perctől emberelőnyben játszott a New York ellen. Az 1-1-es végeredmény így keserű lehet a philadelphiaiaknak, de a magyar középpályás teljesítménye a válogatott szempontjából igencsak biztató.

Természetesen Gazdag is tagja volt szövetségi kapitány pénteken kihirdetett válogatott keretének, amely az Anglia, Németország és Olaszország elleni júniusi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készül. Gazdag sokat köszönhet az olasz edzőnek, hiszen nála lett stabil NB I-es játékos a Honvédnál, majd ő adta meg neki a lehetőséget a válogatottban való bemutatkozásra is.

Az utóbbi időben Rossi jó okkal számít a 26 éves középpályásra, aki bombaformának örvend az MLS február végi idényrajtja óta. A New York elleni volt a tizenkettedik bajnokija az évadban, s már a hatodik gólját szerezte. Az előző fordulóban is betalált, akkor a Los Angeles FC elleni 2-2-ből a gólja mellett gólpasszal is kivette a részét.

A Philadelphia nagymértékben a New York elleni mérkőzést végigjátszó Gazdagnak köszönheti, hogy ilyen jól áll a bajnokságban, hiszen jelenleg a harmadik helyen áll az alapszakaszban.

Az MLS többi magyarja közül Schön Szabolcs megint csak a kispadig jutott a Dallasban, amely 3-1-re nyert a Los Angeles Galaxy ellen, nem véletlenül beszélt arról Rossi, hogy szüksége van a szélsőnek a játékpercekre, ezért az U21-es válogatotthoz is irányította a felnőtt kerettagság mellett.

Az ugyancsak válogatott kerettag Sallói Dániel végig a pályán volt a Sporting Kansas Cityben, amely szokatlanul gólzáporos meccsen, 7-2-re kikapott a Portland Timbers vendégeként.

Borítókép: a Philadelphia Union mezében (Fotó: Europress/AFP/Tim Nwachukwu )

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.