Véget ért az elmúlt évek hazai labdarúgó-sikersztorija

Bognár György fehérvári döntetlennel köszönt el a Paks kispadjától, a bajnok Ferencváros győzelemmel zárta az idényt.

Magyar Nemzet
2022. 05. 14. 21:55
20201008 Paks NB I-ben edzősködik Bognár György ötvenszeres válogatott labdarúgó, aki két fiával dolgozik együtt Pakson. György a vezetőedző, ifjabb György a segédedző, míg István a pályán harcol a jó eredményekért. fotó: Végh István (VI) Bors képen: Bognár István Bognár György Fotó: BORS/Végh István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Paks az elmúlt években kivívta a magyar futballt kedvelők szimpátiáját. Amióta 2020 szeptemberében átvette a vezetőedzői posztot a csak hazai játékosokat foglalkoztató egyesületnél, a tolnaiak kifejezetten látványos, gólgazdag meccsekkel szórakoztatták a nagyérdeműt.

A kockázatvállalás az eredményeket tekintve is bejött: a Paks, amely két éve az utolsó másodpercekig küzdve maradt csak bent az NB I-ben, tavaly a negyedik, idén a Fehérváron elért 2-2-es döntetlennel a hatodik helyen zárt, emellett a klub történetében először Magyar Kupa-döntőt is vívhatott.

Mindkét idényben a Paks adta az NB I gólkirályát: tavaly Hahn János huszonkettő, idén Ádám Martin harmincegy találattal zárt a góllövőlista élén.

Hogy a következő szezonban milyen játékot láthatunk a Pakstól, az nagyban függ majd a vezetőedző személyétől. Bognár György ugyanis a záróforduló után az M4 Sportnak adott interjúban lényegében bejelentette a távozását.

– Az MTK ajánlata érdekes volt számomra, érzelmileg közel áll hozzám a klub, és azt gondolom, hogy segíteni tudok a következő egy-két évben – fogalmazott Bognár.

Az csak vasárnap dől el, hogy a kék-fehérekkel az első vagy a második vonalban kezdheti-e meg a munkát. Az M4 Sport úgy tudja, hogy a szakember szakmai igazgató lesz az MTK-nál, míg a vezetőedzői posztot fia, ifjabb Bognár György kaphatja, aki Pakson apja másodedzőjeként dolgozott.

Búcsúzóul Bognár György még hozott egy, az elmúlt két évre jellemző kiváló döntést: először jelölte NB I-es meccsen kezdőcsapatba a tizenkilenc éves Gyurkits Gergőt, aki nagyszerű góllal hálálta meg a bizalmat.

Volt bemutatkozó a Ferencvárosban is az NB I utolsó fordulójában: Gyirmóton a 74. percben beállt a bajnokcsapatba a tizenhét éves ifjabb Lisztes Krisztián. A fiatal játékos, akinek apja is a zöld-fehérektől indulva futott be nagyszerű karriert, győztes csapat tagjaként debütált, ráadásul szombati szereplésével ő is magyar bajnoknak mondhatja magát.

A Fradi első helye mellett már a Fehérvár negyedik pozíciója is biztos volt a forduló előtt, szombati vereségével pedig eldőlt, hogy a Gyirmót utolsó, tizenkettedik helyen zárta a bajnokságot.

NB I, 33. forduló

Mol Fehérvár–Paks 2-2

Gyirmót–Ferencváros 1-2

Pénteki eredmény: Mezőkövesd–Újpest 2-3

Borítókép: Bognár István télen távozott Paksról, a következő idényben már apja sem áll a klub alkalmazásában (Fotó: Bors/Végh István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.