időjárás 25°C Evelin, Fülöp 2022. május 26.
logo

Gulyás Gergely: Holnaptól csak magyar rendszámmal lehet kedvezményes áron tankolni a benzinkutakon

Véget ért az elmúlt évek hazai labdarúgó-sikersztorija

Magyar Nemzet
2022.05.14. 21:55 2022.05.14. 22:00
Véget ért az elmúlt évek hazai labdarúgó-sikersztorija

Bognár György fehérvári döntetlennel köszönt el a Paks kispadjától, a bajnok Ferencváros győzelemmel zárta az idényt.

A Paks az elmúlt években kivívta a magyar futballt kedvelők szimpátiáját. Amióta Bognár György 2020 szeptemberében átvette a vezetőedzői posztot a csak hazai játékosokat foglalkoztató egyesületnél, a tolnaiak kifejezetten látványos, gólgazdag meccsekkel szórakoztatták a nagyérdeműt.

A kockázatvállalás az eredményeket tekintve is bejött: a Paks, amely két éve az utolsó másodpercekig küzdve maradt csak bent az NB I-ben, tavaly a negyedik, idén a Fehérváron elért 2-2-es döntetlennel a hatodik helyen zárt, emellett a klub történetében először Magyar Kupa-döntőt is vívhatott.

Mindkét idényben a Paks adta az NB I gólkirályát: tavaly Hahn János huszonkettő, idén Ádám Martin harmincegy találattal zárt a góllövőlista élén.

Hogy a következő szezonban milyen játékot láthatunk a Pakstól, az nagyban függ majd a vezetőedző személyétől. Bognár György ugyanis a záróforduló után az M4 Sportnak adott interjúban lényegében bejelentette a távozását.

– Az MTK ajánlata érdekes volt számomra, érzelmileg közel áll hozzám a klub, és azt gondolom, hogy segíteni tudok a következő egy-két évben – fogalmazott Bognár.

Az csak vasárnap dől el, hogy a kék-fehérekkel az első vagy a második vonalban kezdheti-e meg a munkát. Az M4 Sport úgy tudja, hogy a szakember szakmai igazgató lesz az MTK-nál, míg a vezetőedzői posztot fia, ifjabb Bognár György kaphatja, aki Pakson apja másodedzőjeként dolgozott.

Búcsúzóul Bognár György még hozott egy, az elmúlt két évre jellemző kiváló döntést: először jelölte NB I-es meccsen kezdőcsapatba a tizenkilenc éves Gyurkits Gergőt, aki nagyszerű góllal hálálta meg a bizalmat.

Volt bemutatkozó a Ferencvárosban is az NB I utolsó fordulójában: Gyirmóton a 74. percben beállt a bajnokcsapatba a tizenhét éves ifjabb Lisztes Krisztián. A fiatal játékos, akinek apja is a zöld-fehérektől indulva futott be nagyszerű karriert, győztes csapat tagjaként debütált, ráadásul szombati szereplésével ő is magyar bajnoknak mondhatja magát.

A Fradi első helye mellett már a Fehérvár negyedik pozíciója is biztos volt a forduló előtt, szombati vereségével pedig eldőlt, hogy a Gyirmót utolsó, tizenkettedik helyen zárta a bajnokságot.

NB I, 33. forduló

Mol Fehérvár–Paks 2-2

Gyirmót–Ferencváros 1-2

Pénteki eredmény: Mezőkövesd–Újpest 2-3

Borítókép: Bognár István télen távozott Paksról, a következő idényben már apja sem áll a klub alkalmazásában (Fotó: Bors/Végh István)