időjárás 25°C Orbán 2022. május 25.
logo

Ketten az ezüstért, ketten a bennmaradásért küzdenek a hajrában

Magyar Nemzet
2022.05.13. 16:48
Ketten az ezüstért, ketten a bennmaradásért küzdenek a hajrában

Utolsó fordulójához érkezett a labdarúgó NB I 2021/22-es idénye. A lényegi kérdések többsége már eldőlt, de néhány csapatnak van még miért harcolnia a hétvégén.

A csapatok többsége számára nem bír komoly téttel az utolsó forduló az NB I-ben. A Ferencváros már közel három héttel ezelőtt, az Újpest elleni derbin elhódította a bajnoki címet, ráadásul a zöld-fehérek szerdán a Magyar Kupát is megnyerték, így a Gyirmót elleni szombati mérkőzésnek már csak annyi a jelentősége, hogy sikerül-e szépen lezárniuk ezt az „aranyos” szezont. A győriek jövőre a másodosztályban folytatják, tehát ők is motiváltak lehetnek, hogy győzelemmel búcsúzzanak az élvonaltól.

A másik kieső kiléte egyelőre nem ismert, az MTK a Debrecen ellen, a Budapest Honvéd a Puskás Akadémia otthonában próbálhatja meg kiharcolni a bennmaradást. A tizedik kispestiek vannak lépéselőnyben a nevük mellett szereplő 35 ponttal, míg a kék-fehéreknek 33 pontjuk van, mindenképpen nyerniük kell vasárnap, ha elkerülnék a kiesést.

Emellett még az ezüstért folyik a harc a Puskás Akadémia és a Kisvárda között. A szabolcsi labdarúgócsapat fennállása legjobb eredményét mutathatja fel az idény végén az első osztályban (tavalyi ötödik helye volt az eddigi csúcs), szombaton a Zalaegerszeg elleni mérkőzésen dől el, hogy a Kisvárda első élvonalbeli érme milyen színű lesz. A második Kisvárda 56, a tavalyi ezüstérmes Puskás Akadémia 54 ponttal várja a zárófordulót.

A 33. forduló programja

Péntek: 

Mezőkövesd–Újpest 20.15 (tv: M4 Sport)

Szombat: 

Gyirmót–Ferencváros 14.45 (M4 Sport +)

Fehérvár–Paks 18.30 (M4 Sport)

Vasárnap: 

Kisvárda–Zalaegerszeg 16.00

MTK–Debrecen 16.00 (M4 Sport +)

Puskás Akadémia–Bp. Honvéd 16.00 (M4 Sport)

Borítókép: A kisvárdaiak először szereznek érmet az élvonalban (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)