Megégette a skandinávokat a Veszprémben felizzott tűz

Stefan Madsen, az Aalborg vezetőedzője is azt emelte ki, a csapata nem bírta el azt a nyomást, amit a veszprémi játékosok és szurkolók együttesen az övéire gyakoroltak. Így volt. Drukkerei hihetetlen támogatását élvezve a magyar együttes rég nem látott pazar és szenvedélyes játékkal 36-29-re legyőzte dán ellenfelét a férfikézilabda Bajnokok Ligájában, a negyeddöntő első mérkőzésén. A visszavágó persze így sem lesz egyszerű, de immár nem vágy, hanem cél a final four.

Magyar Nemzet
2022. 05. 13. 7:51
null
Fotó: Peka Roland
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyszerű videó. Sokat elárul a csütörtök esti veszprémi miliőről. A közönség a szokottnál hevesebben biztatta az övéit, a játékosok, a zömében meglett, sokat látott, megélt és elért játékosok elképesztő lelkesedéssel, egymásért is küzdve játszottak. Mélypont nélkül, az elsőtől az utolsó percig fáradhatatlanul, összpontosítva. Ez a titka annak, hogyan tudta legyőzni az „Építők” 36-29-re a tavalyi döntőst a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, az első mérkőzésen.

Az első felvonásban még elbírtuk azt a nyomást, amit a drukkerek és a Veszprém helyezett ránk

idézzük kivételesen először a vendégcsapat vezetőedzőjét, ugyanis rátapintott a lényegre. Stefan Madsen aztán így folytatta:

– A térfélcsere után viszont egyáltalán nem úgy kézilabdáztunk, ahogy azt elterveztük, főleg a hét a hat elleni játékunk volt elég gyenge. Kemény visszavágót ígérhetek, ahol mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy megfordítsuk a párharcot.

Momir Ilicset, a Veszprém edzőjét is megérintette a hangulat, de nem ragadtatja el magát, tudja, hogy a jövő szerdai visszavágó a hétgólos előny dacára is nagyon nehéz lesz.

– Óriási meccset vívtunk, amelyen a szurkolók egy pillanatra sem engedték el a kezünket. Az első félidővel nem vagyok elégedett, főleg védekezésben akadtak hiányosságaink, azonban a második etapra már nem lehet panaszom. Ám mindenkit óva intek az elbizakodottságtól, még csak a párharc első felén vagyunk túl. A csata Aalborgban folytatódik, ahol a legjobbunkat kell nyújtani, ha tovább akarunk jutni – összegzett a szerb tréner.

Rasmus Lauge is veszprémi pályafutása egyik legjobb meccsét játszotta. A Nemzeti Sportnak adott videóinterjúban ő is a szurkolókat dicsérte.

Később lehiggadva így értékelt a dán átlövő:

– Köszönjük a jó mérkőzést az Aalborgnak. Rendkívül elégedett vagyok a második félidőben mutatott játékunkkal. Az első félidőben nem volt kemény a védekezésünk, de ez a második félidőre feljavult. Ez csak az első felvonás volt, nagyon nehéz mérkőzés vár ránk Aalborgban, mert mindent meg fog tenni az ellenfél, hogy megnehezítse a dolgunkat.

A Veszprémben – a büntetőket biztos kézzel értékesítő – Marguc volt a legeredményesebb hét találattal, őt a hatgólos Jahja követte. Az egyiptomi jobbátlövőnek a meccs hajrájában aláfordult a bokája, úgy kellett letámogatni a pályáról, reméljük, a jövő szerdáig rendbe jön. Eddig is tudtuk, az egyiptomi óriás most is bizonyította, kulcsfigurája a Veszprémnek.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés:

Telekom Veszprém–Aalborg Handbold (dán) 36-29 (17-16)

Telekom Veszprém: Corrales, Cupara – Manaskov 1, Jahja 6, Nenadics 4, Maqueda, Nilsson 5, Ligetvári, Marguc 7, Lauge 4, Strlek 4, Blagotinsek, Mahé 5, Ilic, Lékai, Sipos

Aalborg Handbold: Gade, Aggefors – Jakobsen 2, Samuelsson, Palmarsson 2, Klove, Barthold 1, Claar 4, Nielsen 1, Sandell 5, Christensen 1, Björnsen 5, Mollgaard 1, Antonsen 1, Juul-Lassen 6, Termansen

A másik három negyeddöntőben:
Montpellier (francia)–Kielce (lengyel) 28-31
Flensburg (német)–Barcelona (spanyol) 29-33
Paris Saint-Germain (francia)–Kiel (német) 30-30

Borítókép: Fergeteges volt a hangulat a csarnokban (Fotó: Telekom Veszprém)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.