időjárás -3°C Barbara , Borbála 2023. december 4.
logo

Több százan ünnepelték Budapesten a jégkorong-válogatottat

MTI
2022.05.09. 20:54 2022.05.09. 20:59
Több százan ünnepelték Budapesten a jégkorong-válogatottat

Több száz szurkoló köszöntötte a világelitbe feljutott magyar jégkorong-válogatott tagjait és a szakmai stábot hétfőn a Budapest Parkban, tudósított az eseményről az MTI.

A vasárnap zárult ljubljanai divízió I/A tornán második helyezett együttes jövőre fennállása során harmadszor szerepelhet a legjobbak között. A rajongók kötetlenül beszélgethettek, fényképezkedhettek a hokisokkal, és a színpadon mindenki nagy tapsot kapott. A szlovéniai vb All Star-csapatába beválasztott Erdély Csanád az MTI-nek elmondta: a felkészülés során játszott négy mérkőzésen nem volt igazán meggyőző a válogatott, de ő érezte, hogy sokkal több van benne, és lesz esély a feljutásra.

 

 

– Bíztam benne, hogy egyszer csak megindul a szekér, kiszakad a gólzsák, és szerencsére így is lett. A kellemetlen stílusban játszó Dél-Koreát simábban, a vártnál sokkal jobb erőkből álló Litvániát pedig nagy csatában győztük le. Nem adták olcsón a feljutást, megdolgoztunk érte. A következő idényben nagy harc lesz a csapatba kerülésért, és már a felkészülés során is komoly ellenfelekkel készülhetünk. A Fehérvárral szeretnénk megismételni az idei döntős bravúrt, de nem lesz könnyű – fogalmazott a válogatott négy góllal, illetve öt ponttal legeredményesebb játékosa.

 

Fotó: Szigetváry Zsolt

A torna legjobb védőjének választott vb-újonc, a csíkszeredai születésű, a Gyergyói HK-ban szereplő Fejes Nándor nem gondolkodott előre a feljutásról.

– Mindig úgy készülök, hogy csak a következő lépést tegyük meg sikerrel, aztán lesz valahogy. Nem tekintek nagyon előre, és próbálok reális maradni. A rutinosabb játékosok, például Sofron István vagy Hári János nagyon sokat segítettek, hogy mi, fiatalok beilleszkedjünk. Sokat jelentett ez nekem. Emlékszem, tíz-tizenkét éve még a tévén figyeltük őket, és apukám akkor megjegyezte, hogy reméli, egyszer majd én is közöttük játszhatok – mondta a 23 éves hátvéd.

Hozzátette: még élő szerződése van a Gyergyóval, úgy akar játszani, hogy a jövő évi elit világbajnokságon ott lehessen.

– Lehetséges a bennmaradás, de nagyon erős csapatok ellen játszunk majd. Lesz egy-két meccs, amelyre nagyon kell figyelnünk a kiesés elkerülése miatt – jegyezte meg Fejes.

A kapus, Rajna Miklós – aki mind a négy találkozót végigvédte – hangsúlyozta, hogy kiharcolták a továbbjutást, de nagyon nehéz volt, mert mindegyik ellenfél más és más stílusban játszott.

– Egy vereségünk volt, a szlovénoktól kaptunk ki. Ellenük is az 57. percig 1-3-ra álltunk, és volt esélyünk, de sok kiállítást kaptunk. Ők sok helyzetet hagytak ki, de tény, erősebb a keretük. Egy pici mindig hiányzik velük szemben. A másik három csapatot legyőztük, nem volt kérdés, ki a két feljutó – tette hozzá Rajna, aki a vb-n átlagban 2,25 gólt kapott és 92 százalékkal védett.

Borítókép: Együtt a csapat a szurkolókkal (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

Ne hagyd elveszni...

A román lapok botrányként tálalják a hoki-vb-n a két csapat játékosainak és szurkolóinak összekapaszkodását.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.