Fucsovics Márton terveit elárulta egy osztrák honlap

Fucsovics Márton a kazah Alekszand Bublik elleni mérkőzése után belengette, hogy kicsit elvonul a világ elől, hogy majd motiváltabban térjen vissza. A harmincéves játékos Kitzbühelben állhat majd rajthoz a pihenése után, az ausztriai verseny július 25-én kezdődik.

Magyar Nemzet
2022. 06. 29. 10:25
FUCSOVICS Márton; BUBLIK, Alekszandr
London, 2022. június 27. Fucsovics Márton a kazah Alekszandr Bublik ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének elsõ fordulójában 2022. június 27-én. Fotó: MTI/EPA/Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a wimbledoni búcsúja után emlékezetes nyilatkozatot tett. A legjobb magyar férfi teniszező elmondta, hogy elvesztette a teniszbe vetett hitét, ezért könnyen lehet, hogy kicsit elvonul, hogy aztán frissebben, motiváltabban térjen vissza. 

Az ausztriai Kitzbühel lehet Fucsovics visszatérésének a helyszíne. A harmincéves játékos ugyanis nevezett az ATP 250-es salakpályás versenyre, ahol igen erős mezőny gyűlik össze. 

Két korábbi bajnok, három korábbi döntős, a világranglista első 25 játékosából négy is rajthoz áll Kitzbühelben a július 23-án kezdődő versenyen. A nevezési listát a címvédő és Grand Slam-döntős norvég Casper Ruud vezeti, mögötte a Wimbledonban koronavírus-fertőzés miatt visszalépett olasz Matteo Berrettini, valamint a Balázs Attilát nagyon magabiztosan legyőző spanyol Roberto Bautista Agut és a francia Gael Monfils is nevezett a viadalra. – Mi vagyunk a hét legerősebb versenye. Egy ilyen játékosfelhozatal nem magától értetődő egy ATP 250-es versenyen – lelkendezett Alexander Antonitsch versenyigazgató a Kitzbühel Open hivatalos honlapján, majd hozzátette: különösen büszke arra, hogy sok játékos annyira szereti Kitzbühelt, hogy mindig visszatér a versenyre.

Néhány új, érdekes név is szerepel a mezőnyben, köztük a spanyol Alejandro Davidovich Fokina, aki elbúcsúztatta Wimbledonban a tavalyi elődöntős Hubert Hurkaczot. Természetesen a hazaiak kedvence, a Grand Slam-győztes Dominic Thiem is ott lesz Kitzbühelben. A 2019-es tornagyőztes a védett ranglista-pontjainak köszönhetően lesz főtáblás.

Borítókép: Fucsovics Mártont Kitzbühelben láthatjuk július végén (Fotó: AFP) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.