A koronavírus nem kíméli Wimbledont, két sztár is visszalépett

A wimbledoni torna két korábbi döntőse is koronavírus miatt lépett vissza az idei versenytől: Matteo Berrettini és Marin Cilic idén nem menetelhet.

Magyar Nemzet
2022. 06. 28. 13:33
BERRETTINI, Matteo; KRAJINOVIC, Filip
London, 2022. június 19. Az olasz Matteo Berrettini a szerb Filip Krajinovic ellen játszik a londoni füvespályás férfi tenisztorna döntõjében 2022. június 19-én. Fotó: MTI/AP/Alberto Pezzali
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Matteo Berrettininek nincs szerencséje. Az olasz tavalyi wimbledoni döntője óta az év végi világbajnokságról és az idei Roland Garrosról is sérülés miatt maradt le. A füves pályás idényre kiváló formában tért vissza, két versenyt is nyert, és a két legenda, Novak Djokovics és mellett a legnagyobb wimbledoni esélyesek között tartották számon.

Amíg közbe nem szólt a koronavírus.

– Megszakad a szívem: pozitív covid-teszt miatt vissza kell lépnem a wimbledoni tornától. Az elmúlt néhány napban influenza-jellegű tüneteim voltak, és távol tartottam magam a külvilágtól. Bár a tünetek nem voltak súlyosak, a versenyzőtársaim és a tornán közreműködő emberek egészségének érdekében elvégeztettem még egy tesztet – számolt be a rossz hírről Berrettini.

Berrettini helyét szerencsés vesztesként Elias Ymer foglalta el a főtáblán, ahogy bekerült hasonló státussal a mezőnybe Nuno Borges is. Utóbbi Marin Cilic helyét foglalta el, aki 2014-ben megnyerte a US Opent, idén elődöntőt játszott a Roland Garroson, Wimbledonban pedig 2017-ben vívhatott döntőt.

A horvát szintén a koronavírust kapta el.

Berrettini 8., Cilic 14. kiemelt lett volna az idei tornán, de a füvön elért korábbi eredményeik ennél még előkelőbb pozíciókba helyezték volna őket az esélyességi rangsorban.

A további top játékosok közül Danyiil Medvegyev és Andrej Rubljov oroszként el sem utazhatott Wimbledonba, Alexander Zverev sérülése miatt maradt távol, Hubert Hurkacz pedig már az első körben kiesett.

Borítókép: Berrettini nem indulhat Wimbledonban (Fotó: MTI/AP/Alberto Pezzali)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.