A 33 éves horvát bombázó utolérte Federeréket

Micsoda fordulat! A horvát Marin Cilicet sokan nyugdíjazták volna, de ő 2018 után újra eljutott az egyik Grand Slam-torna elődöntőjébe. Büszke is erre a 33 éves teniszező, minden oka megvan rá, az aktívak közül ő az egyetlen a nagy négyes tagjai mellett, aki valamennyi Grand Slam-versenyen legalább az elődöntőig jutott.

Magyar Nemzet
2022. 06. 02. 10:20
Marin Cilic
Croatia's Marin Cilic plays a forehand return to Russia's Andrey Rublev during their men's quarter-final singles match on day eleven of the Roland-Garros Open tennis tournament at the Court Philippe-Chatrier in Paris on June 1, 2022. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP) Fotó: Anne-Christine POUJOULAT / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor sorozatban tíz játékot nyert Balázs Attila ellen a Roland Garros első fordulójában, még nem sejtettük, hogy Marin Cilic újra bekopogtatott a legjobbak közé. A korábban a világranglista harmadik helyén jegyzett, spliti születésű játékos Balázs után Fucsovics Mártont is könnyedén búcsúztatta, majd elindult azon az úton, ami még mindig tart. Sőt, már csak egy meccset kell nyernie az újabb Grand Slam-döntőhöz, és kettőt az újabb Grand Slam-trófeához.

Cilic tegnap öt szettben, 5:7, 6:3, 6:4, 3:6, 7:6 (10-2)-re nyert az orosz Andrej Rubljov ellen, a döntőbe jutásért a norvég a skandináv rangadón a dán Holger Runét búcsúztató norvég Casper Ruud lesz az ellenfele. Az eddigi két meccsüket Ruud nyerte, Cilic egyelőre nem az esélyekkel foglalkozik, büszkeség járja át a szívét, és erre minden oka meg is van.

– Nadal, Djokovic, Federer és Murray mellett én vagyok az egyedüli aktív a mezőnyben, aki mind a négy Grand Slam-versenyen eljutott az elődöntőbe. Ezt komoly eredménynek tartom – mondta a 198 centiméter magas horvát játékos a Rubljov elleni győztes meccse után. 

 

Hozzátette, egyre jobban érzi magát a salakos borításon, majd felcsapta a közhelyszótárat, és a titok nyitja-fejezetből osztott meg részleteket. – Végre újra jól érzem magam a pályán, kifizetődött az a rengeteg munka, amit belefektettem a felkészülésbe – mondta a horvát nagyágyú. Cilic 33 ászt ütött az elődöntőben. Holnapi ellenfele, a nála 10 évvel fiatalabb norvég Casper Ruud az első norvég teniszező, aki Grand Slam-tornán eljutott a legjobb négy közé. 
A másik ágon a Novak Djokovicsot elbúcsúztató az olimpiai bajnok német Alexander Zverevvel játszik holnap a döntőbe jutásért. 

Borítókép: Marin Cilic mind a négy Grand Slam-versenyen eljutott az elődöntőig (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.