Fucsovics Márton végleg elbúcsúzott Párizstól

A Roland Garros harmadik fordulójában is magabiztosan meneteltek a torna favoritjai. A 13-szoros párizsi győztes Rafael Nadal és a címvédő, világelső, Novak Djokovics is szettveszteség nélkül jutott a következő fordulóba. Az egyéni versenyben a második fordulóban búcsúzott Fucsovics Márton párosban sem folytatja a Roland Garroson.

Magyar Nemzet
2022. 05. 27. 17:57
French Open tennis tournament at Roland Garros
epa09977164 Marton Fucsovics of Hungary plays Marin Cilic of Croatia in their men’s second round match during the French Open tennis tournament at Roland ?Garros in Paris, France, 26 May 2022. EPA/YOAN VALAT Fotó: MTI/EPA/YOAN VALAT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovics formájára nem lehet panasz. A 20-szoros Grand Slam-győztes világelső az igen sérülékeny szlovén Aljaz Bedenével találkozott a harmadik idei párizsi mérkőzésén. Az egy időben brit színekben versenyző szlovén játékos jelenleg a ranglista 195. helyén szerénykedik, de ezt a már említett sok sérülésnek és kihagyásnak köszönheti. Korábban a top 50-ben is járt már a rangsorban.

Az idei Bedene nem emlékeztetett a korábbira. Djokovics kis túlzással azt csinált a pályán, amit csak akart. Az első két szettben egyszer-egyszer elvette a szlovén adogatását. A világelső ellenfele nagyon gyatrán teljesített fogadóként, a második játszmában összesen öt pontot kapart össze. A harmadik felvonás legelején azonban eljutott bréklabdáig, de nem tudott élni az eséllyel. A szerb visszaverte a támadását, majd „bosszúból” még kétszer elvette Bedene szerváját, így kevesebb, mint egy óra alatt 6:3, 6:3, 6:2-re győzött, és a következő fordulóban az argentin Diego Schwartzman vár rá. A salakspecialista argentin veszélyes ellenfél lehet.

French Open tennis tournament at Roland Garros
Fotó: MTI/EPA/Mohammed Badra

Djokovicshoz hasonlóan a Roland Garros-rekorder, sem izzadt meg a harmadik fordulóban. Jóllehet, a spanyol zseninek sokkal nehezebb ellenfél jutott. A holland Botic van de Zandschulp kellemetlen játékos, erről is tudna mesélni, a legjobb magyar játékost is legyőzte idén a hórihorgas holland. Ezzel együtt Nadal igyekezett az ellenfele tudomására hozni, hogy ne álmodozzon. 
A 6:3, 6:2-es nyitány meggyőző volt a spanyol részéről. A harmadik szettben volt egy kis bizonytalankodás a mallorcai részéről: 4:1 után „felengedte” 4:3-ra az ellenfelét, végül 6:4-gyel zárta le a mérkőzést.

Fotó: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Nadal a kanadai Felic Auger-Aliassime ellen folytatja a szereplését a Roland Garroson.

Fucsovics Márton végleg elbúcsúzott Párizstól. A Marin Ciic elleni vereség után a férfi párosok között sem termett számára sok babér: az amerikai Frances Tiafoe oldalán két szettben, 6:4, 6:3-ra kikapott az Alekszandr Bublik, Thanasi Kokkinakis kazah, ausztrál kettőstől.

Már csak két magyar teniszezőért izgulhatunk Párizsban. Bondár Anna és a belga Greet Minnen első fordulós páros mérkőzése várhatóan 19 óra után kezdődik, és amennyiben továbbjutnak, Gálfi Dalmával és az orosz Anna Kalinszkajával találkoznak a 32 között.

Borítókép: Fucsovics Márton befejezte a párizsi szereplését (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.