A látszat nem csalt: Fucsovicsból hiányzott a tűz

Fucsovics Márton három szett alatt mindössze hét játékot nyert a kazah Alekszandr Bublik ellen, így simán kiesett a wimbledoni tenisztorna első fordulójában. A magyar teniszező úgy érzi, szünetre lenne szüksége.

Magyar Nemzet
2022. 06. 28. 9:47
FUCSOVICS Márton; BUBLIK, Alekszandr
London, 2022. június 27. Fucsovics Márton a kazah Alekszandr Bublik ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének elsõ fordulójában 2022. június 27-én. Fotó: MTI/EPA/Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az nyilvánvaló volt, hogy a tavalyi negyeddöntő megismétlése idei formája alapján túlzott elvárás lett volna Fucsovics Mártonnal szemben Wimbledonban. Az orosz születésű, de kazah színekben versenyző Alekszandr Bublik ellen azonban már az első fordulóban sem volt szemernyi esélye sem a magyar éljátékosnak, aki mindössze hét játékot kapart össze három játszma alatt.

Amióta 2016-ban, a US Openen bemutatkozott Grand Slam-főtáblán, Fucsovics még sosem szerepelt ilyen rosszul a négy nagy verseny egyikén sem.

A magyar teniszező 2020-as US Openen búcsúzott még mindössze hét nyert játékkal az amerikai Frances Tiafoe ellen, de akkor előtte már nyert két meccset a tornán, az egyiket a korábbi világbajnok Grigor Dimitrov ellen.

Fucsovics felkészülése távolról sem volt ideális, Wimbledon előtt mindkét füves pályás tornája feladott meccsel zárult. De az Eurosportnak elárulta: nem csak ez volt a probléma.

– Most már rendben van a hátam, de edzésmunkát nem nagyon tudtam végezni, ez meg is látszott a meccsen mutatott teljesítményemen. De mentálisan sem segített, amikor reggel ránéztem a világranglistára, és láttam, hogy két hét múlva 95. leszek. Itt bármit csinálhattam volna, ha négybe vagy nyolcba jutok, a világranglistás helyezésen ez akkor sem változtat. 

Kicsit elvesztettem a tüzet a tenisz iránt, pedig egy ilyen versenyen, ahol nincsenek pontok, ez tud segíteni a leginkább.

– vallotta be Fucsovics.

A magyar játékos azt is hozzátette: bár benevezett néhány kisebb tornára, lehetséges, hogy a következő hetekben pihenőre vonul, hogy visszatérésekor friss legyen. Hasonlóan döntött wimbledoni búcsúja után a selejtező harmadik köréig jutott Piros Zsombor, igaz, ő fizikai problémái miatt.

Borítókép: Fucsovics Mártonból hiányzott a tűz (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.