Bravúr után sérülés: véget ért Fucsovics stuttgarti kalandja

Több volt ebben. S nem csak a Hubert Hurkacz elleni nyolcaddöntő fényében, az első szettben látott helytállása kifejezetten biztató volt Nick Kyrgios ellen. Fucsovics Márton a 7:6-ra elveszített első szett után a másodikban csak három elvesztett játék erejéig ment fel a pályára. A hátsérülése miatt nem tudta befejezni a mérkőzést.

Magyar Nemzet
2022. 06. 10. 18:34
Tennis: ATP Tour - Stuttgart
Fucsovics
Tennis: ATP Tour - Stuttgart, Doubles, Men, Quarterfinals. Fucsovics (Hungary) - Kyrgios (Australia). Marton Fucsovics in action. Fotó: Reuters/Tom Weller
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A skalpvadászat után a lehető legrosszabbkor jött a sérülés. a stuttgarti ATP 250-es torna nyolcaddöntőjében elbúcsúztatta a tavalyi wimbledoni elődöntős lengyel Hubert Hurkaczot. Okkal reméltük, hogy a legjobb nyolc között is folytatja a kiváló szereplését a füvespályás németországi versenyen.

Az ausztrál fenegyerek, Nick Kyrgios elleni csata nem nézett ki rosszul. Az első szettben egyenlő erők küzdelme zajlott, egészen a rövidítésig, ahol kiütközött a legjobb magyar teniszező fizikális fáradtsága. Csökkent a koncentráció, és mint később kiderült, a fájós hát volt ennek a legfőbb oka. Fucsovics ápolási szünetet kért, ezt követően visszatért a folytatásra, de már nem tudott kifejteni komoly ellenállást. Szemlátomást a hátfajdalma komolyan akadályozta őt az adogató játékban, később az alapvonalütésekben is.

Fucsovics Márton végül 6:7, 0:3-as állásnál feladta a mérkőzését, így nem ő, hanem Nick Kyrgios játszhat a döntőbe jutásért Andy Murray-vel. 

ATP 250-es torna, Stuttgart, negyeddöntő: Kirgyos (ausztrál)–Fucsovics (magyar) 7:6, 3:0-nál Fucsovics feladta.

Borítókép: Fucsovics egy szetten keresztül jól tartotta magát a nehezen kezelhető ausztrál ellenfelével szemben (Fotó: AFP) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.