Fucsovics Márton lemondhat a wimbledoni versenyről

Fucsovics Márton a második fordulóban kiesett a Roland Garroson, párosban még versenyben van. A magyar teniszező sűrű füves pályás programot tervez a párizsi Grand Slam-torna után, de a wimbledoni viadalt kihagyhatja.

Magyar Nemzet
2022. 05. 27. 8:51
FUCSOVICS Márton; CILIC, Marin
Párizs, 2022. május 26. Fucsovics Márton a horvát Marin Cilic ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2022. május 26-án. Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fucsovics Márton volt a Roland Garros főtábláján szerepelt hat magyar játékos közül az egyetlen, aki egyes meccset tudott nyerni a párizsi Grand Slam-tornán, ám a második fordulóban már ő sem bírt Marin Ciliccsel.

Ennek ellenére Fucsovics számára még nem ért véget a Garros, párosban pénteken máris a második fordulóban léphet pályára Frances Tiafoe oldalán, miután a Tabilo, Etcheverry kettős nem vállalta ellenük a játékot. (A chilei Tabilo néhány napja az egyes főtáblától is visszalépett.)

– Úgy mentünk volna fel a pályára, hogy meg akarjuk nyerni a mérkőzést, de örülök, hogy ma nem kellett játszani, és rápihenhetünk a holnapi meccsre. Még nem játszottunk együtt párost, de szerintem jó partner lesz Tiafoe. Jól szerváló, ügyes kezű. Úgy érzem, össze fogunk illeni – mondta az Eurosportnak Fucsovics.

A magyar játékoshoz hasonlóan Tiafoe is csütörtökön fejezte be egyes szereplését Párizsban, a huszonnegyedik kiemelt amerikai négy játszmában kapott ki a belga David Goffintől. Az először együtt játszó duónak nem lesz könnyű dolga, a háló túloldalán az Australian Open-bajnok Thanasi Kokkinakis áll majd, igaz, ezúttal nem honfitársa, Nick Kyrgios, hanem a kazah Alekszandr Bublik oldalán.

Wimbledonról még nincs döntés

Fucsovics azt is elárulta az Eurosportnak, hogy sűrű lesz a naptárja a füves pályás idényben, mind a három lehetséges játékhéten ATP-tornán játszik majd. Wimbledon már nehezebb kérdés, hiába a magyar játékos egyik kedvenc tornájáról van szó, idén a füves pályás szentélyben nem lehet ranglistapontokat szerezni, illetve megvédeni.

Ha nem adnak pontot, szinte biztos, hogy kiesem a top 100-ból, ha az előző versenyeken nem játszom jól. Még az is elképzelhető, hogy akkor kihagyom, és elmegyek Challenger-versenyekre pontot gyűjteni

– mondta Wimbledonról Fucsovics, aki tavaly karrierje legjobb Grand Slam-eredményét érte el, amikor negyeddöntőbe jutott a kiemelt presztízsű viadalon.

Mint ismert, az ATP és a WTA arra válaszul nem ad ranglistapontokat a wimbledoni szereplésért, hogy a Grand Slam-torna szervezői az ukrajnai háború miatt nem engedik rajthoz állni az orosz és fehérorosz teniszezőket.

Borítókép: Párizsban még pályára léphet, a wimbledoni szereplést viszont nem biztos, hogy vállalja (Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.