Hamilton szenved a szivárványos sisakjában: „Ez katasztrófa!” + videó

Max Verstappen, a Red Bull vb-címvédő, s a pontversenyben jelenleg is vezető holland pilótája volt a leggyorsabb a Formula–1-es Kanadai Nagydíj első két szabadedzésén. De Charles Leclerc-ről, Lewis Hamiltonról, Sebastain Vettelről és egy bátor mormotáról is szóltak a hírek.

Magyar Nemzet
2022. 06. 18. 10:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Montrealban a világbajnoki pontversenyt vezető a második szabadedzésen több mint egy másodpercet javított az első tréninghez képest, s 1:14.127 perces köridővel bizonyult a legjobbnak.

– Pozitív napot zártunk. Persze mindig vannak dolgok, amiken lehet még javítani, és az egyensúlyon is finomítani kell, de összességében jól indult a hétvége – szögezte le a Red Bull holland pilótája.

Verstappen mögött a két Ferrari végzett: másodikként a monacói Charles Leclerc, míg harmadikként a spanyol Carlos Sainz, azonban előbbi tíz rajthelyes büntetést kap a szombati időmérőn, mivel  az autójában több motorelemet, köztük a központi elektronikát is cserélni kellett. A vb-pontversenyben harmadik helyen álló Leclerc Barcelonában és Bakuban is motorgondok miatt volt kénytelen feladni a versenyt.

– Nos, kicsit hátrábbról indulni, de szerintem ez volt a legjobb döntés. Meglátjuk, hogyan alakul. Pénteken valamivel nehezebb volt az előzés, mint amire számítottam, a tempónk viszont adott, így remélhetőleg fel tudok zárkózni a kívánt helyre – jegyezte meg Leclerc. Ám az sem kizárt, hogy még több cserére lesz szükség a Ferrariban, és akkor a monacói pilóta a rajtrács végén köt ki. Elképzelhető, hogy a turbófeltöltőjét is cserélni kell, ezt vélhetően valamikor meg kellene lépnie a csapatnak, és jobban járnak, ha egyszerre letudják a büntetéseket. 

Montrealban a négyszeres világbajnok, de az idei pontversenyben csak 14. helyen álló német Sebastian Vettel (Aston Martin) a második gyakorláson negyedik lett, a legjobb hat közé pedig még a spanyol Fernando Alonso (Alpine) és a francia Pierre Gasly (AlphaTauri) fért be. A hétszeres vb-győztes brit (Mercedes) csak a 13. pozícióban zárt. Csapattársa, George Russell a hetedik helyen zár.

– Bármit is csinálunk, semmit sem lehet kezdeni ezzel az autóval, hogy működjön. Különböző beállításokat próbáltunk ki, hogy kiderítsük, melyik a jó irány. Nem tudom, hogy George esetében mi volt a helyzet, de nálam katasztrófa volt. A kocsi egyre rosszabb lesz, és egyre elégedetlenebb, minél több dologgal próbálkozunk – füstölgött Lewis Hamilton, aki a Kanadai Nagydíjra változtatott a sisakfestésén, a szivárvány színeit jeleníti meg a tetején, és A szerelem az szerelem felirat is ott virít rajta.

S Vettel is az átmeneti designváltás mellett döntött, ő a kanadai klímakrízisre hívja fel a figyelmet. Az olajipar felfuttatása Alberta államban tömeges fakivágásokhoz vezetett. Azért ez kevésbé megosztó akció…

Egy kedves jelenet az első szabadedzésről, a pályán átfutó mormota ép bőrrel megúszta vakmerő kalandját: pár tizedmásodpercen és centiméteren múlt, hogy ne üsse el Carlos Sainz Ferrarija vagy Fernando Alonso az Alpine-nal.

 Eredmények:    
2. szabadedzés (élcsoport):
1. Max Verstappen (holland, Red Bull) 1:14,127 perc
2. Charles Leclerc (monacói, Ferrari) 1:14,208
3. Carlos Sainz (spanyol, Ferrari) 1:14,352
4. Sebastian Vettel (német, Aston Martin) 1:14,442
5. Fernando Alonso (spanyol, Alpine) 1:14,543
6. Pierre Gasly (francia, AlphaTauri) 1:14,879

Korábban, 1. szabadedzés (élcsoport):
1. Max Verstappen 1:15,158 perc
2. Carlos Sainz 1:15,404
3. Fernando Alonso 1:15,531
4. Sergio Pérez (mexikói, Red Bull) 1:15,619
5. Charles Leclerc 1:15,666

A további ma program:
3. szabadedzés 19.00
időmérő edzés 22.00  

vasárnap:
futam 20.00

Borítókép: A fürge mormota megúszta a kalandot (Forrás: Twitter/Formula 1)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.