Jó BL-főpróba, a Fradi futballcsapata könnyedén elbánt a Karlsruhével

A magyar bajnok és kupagyőztes Ferencváros labdarúgócsapata ausztriai felkészülési mérkőzésen 4-1-re legyőzte a német másodosztályú Karlsruhét.

Magyar Nemzet
2022. 06. 28. 20:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harmadik előkészületi mérkőzését játszotta ma a Ferencváros a második ausztriai edzőtáborában: a zöld-fehérek múlt hét szerdán, igencsak felforgatott összeállításban 3-0-ra kikaptak a romániai Sepsi OSK-tól, majd szombaton 3-0-ra legyőzték a bolgár bajnok Ludogorecet. A zöld-fehérek eredetileg ma is bolgár csapattal mérkőztek volna meg, a bajnoki ezüstérmes  CSZKA Szófiával, de az ellenfél kiléte hétfőn módosult, és a német másodosztályú Karlsruhe ugrott be a szófiaiak helyére. A Karlsruhe a 12. helyen végzett a 2. Bundesliga előző kiírásában, 34 mérkőzéséből kilencet nyert meg, 14-szer döntetlent játszott és 11-szer kikapott.

A Kössenben játszott mai találkozót 4-1-re megnyerő Ferencváros a következő összeállításban játszott: Dibusz – Wingo (Botka, a szünetben), Kovacevic (Besic, 80.), Knoester (Thelander, 67.), Civic (Pászka, 74.) – Laidouni (Mercier, 67.), Vécsei (Esiti, a szünetben), Loncar (Zachariassen, 54.) – A. Traoré (Auzqui, a szünetben; Zubkov, 80.), Boli (Bassey, 62.), Nguen (Marquinhos, 62.).

A mérkőzés gólszerzői Loncar (2., 37.), A. Traoré (24.), Bassey (67.), illetve Heise (22.) voltak.

A Ferencváros következő találkozója már tétmeccs lesz, a kazah Tobol elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-selejtező, július 6-án, szerdán.

Borítókép: A bosnyák Stjepan Loncar kétszer is bevette a Karlsruhe kapuját (Forrás: Fradi.hu)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.