időjárás 25°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo

„Mama, nézd, megcsináltuk” – a nagyijának üzent a nap magyar hőse

Magyar Nemzet
2022.06.30. 14:56 2022.06.30. 16:58
„Mama, nézd, megcsináltuk” – a nagyijának üzent a nap magyar hőse

Nagy meglepetésre Gálicz Péter bronzérmet szerzett a budapesti vizes világbajnokságon, miután a nyílt vízi úszók versenyében a legkeményebb távon, 25 kilométeren óriási hajrával a harmadik helyen csapott a célba a Lupa-tavon. A ferencvárosi versenyző kereste a szavakat a sikere után, mert ő sem számított ilyen jó eredményre.

– Leginkább saját magamat leptem meg ezzel a bronzéremmel, mert egyáltalán nem számítottam rá – vallotta be Gálicz Péter az M4 Sport kamerája előtt, miután a hazai vizes vb legnagyobb magyar meglepetését szerezve dobogóra állt huszonöt kilométeren.

– Még keresem a szavakat, mert nem hittem, hogy egy bronzéremről kell majd beszélnem – tette hozzá Gálicz. – Arra készültem, hogy elmondom majd, milyen jó kis verseny volt ez, milyen szép az hatodik vagy a nyolcadik hely. Na de bronzérem? Erre nem is gondoltam.

GÁLICZ  Péter
Gálicz Péter a Lupa-tavon vb-bronzérmes lett. Fotó: Szigetváry Zsolt

Gálicz láthatóan elérzékenyült, és kifejezte a háláját mindazoknak, akik segítették a pályafutását, kezdve az összes edzőjével és versenytársával, nem megfeledkezve azokról, akik végigülték miatta a verseny öt óráját, persze kiemelve a szüleit, a családját. A nagymama még üzenetet is kapott tőle:

A nagymamámhoz szólnék, aki valószínűleg néz most a tévében: nézd, mami, megcsináltuk, megvan!

Gálicz külön kitért az úszással már felhagyó Székely Dánielre is, akivel három évig együtt edzett, és megmutatta a kamerának azt a szemüveget, amit miatta használt a versenyen.

A 22 éves úszó a tavalyi Eb-n még nyolcadik lett a Lupa-tavon, az volt az eddigi legjobb eredménye felnőtt világversenyen, juniorként vb-hatodik volt 2018-ban és Eb-harmadik 2019-ben. Most meglepetésre világbajnoki bronzérmet szerzett.

Borítókép: Gálicz Péter ünnepli a bronzérmét a vizes vb-n (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

Vizes vb 2022

Milák Kristóf: Nagyon türelmetlen vagyok magammal szemben

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.