Náci karlendítés miatt tartóztattak le angol szurkolókat Münchenben

Az angol Sky Sports értesüléseire hivatkozva a Nemzeti Sport arról számolt be, hogy hétfő este összesen hét angol szurkolót tartóztattak le a német rendőrök Münchenben közrend megsértése és hivatalos szerv elleni támadás miatt.

Forrás: Nemzeti Sport2022. 06. 07. 17:46
null
England's fans cheer during the FIFA World Cup Qatar 2022 qualification Group I football match between San Marino and England on November 15, 2021 at Olympic stadium in Serravalle, San Marino. (Photo by Filippo MONTEFORTE / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sky Sports beszámolója szerint hétfő este azután vették őrizetbe a szurkolókat, hogy németellenes és második világháborúhoz kapcsolódó dalokat énekeltek. Egy szurkolót azért tartóztattak le, mert megütött egy rendőrt, két másikat náci karlendítés miatt vettek őrizetbe, egyet pedig azért, mert a szállodai szobájában pirotechnikai eszközöket találtak.

Az Egyesült Királyság rendőrsége alkoholos befolyásoltsággal magyarázta a szurkolók viselkedését, nem széles körű erőszakkal – írja a Nemzeti Sport.

A BBC is beszámolt az incidensről. A szigetországi lap a cikkében nem felejtette el megemlíteni a múlt szombati, 1-0-s hazai sikerrel végződött Magyarország–Anglia mérkőzést sem, amely számukra legfőképpen a gyermekek fütyüléséről maradt emlékezetes.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, keddi program:

Olaszország–Magyarország 20.45 (tv: M4 Sport)
Németország–Anglia 20.45 (tv: Spíler 2)

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP/Filippo Monteforte)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.