Vonatozik egyet a Fradi a BL-selejtező előtt

Hétfő reggel útra kelt a Ferencváros labdarúgócsapata, hogy megkezdje nyári felkészülése második állomását. A Fradi rendhagyó módon vonattal indult Ausztriába, közelebbről Tirolba, ahol másfél hét alatt három edzőmérkőzést játszik nívós ellenfelekkel.

Magyar Nemzet
2022. 06. 20. 14:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdődött a Ferencváros felkészülésének második állomása. A 33-szoros magyar bajnok június 5–15. között, tizenegy napon át a már bevált ausztriai helyszínen, Bad Radkersburgban edzőtáborozott. Néhány itthon töltött nap után a csapat ismét Ausztriába indult. A klub a pontos helyszínt nem nevezte meg, annyit közölt, hogy Tirol tartományba utazott a Fradi, méghozzá vonattal.

A keret itt tíz napot tölt el, s ezalatt három edzőmérkőzést játszik immár nívós ellenfelekkel.

A fokozatosság elve jól nyomon követhető, az FTC az első edzőtáborban előbb egy szlovén negyedosztályú ellenféllel játszadozott el (8-0), majd következett az északmacedón bajnokság bronzérmese, a Shkendija (1-1). A román Arges Pitesti elleni meccs pedig elmaradt. Sztanyiszlav együttese legközelebb, szerdán a Román Kupa nyertesével, a Sepsi OSK-val mérkőzik meg, majd két bolgár csapat következik, a bolgár Ludogorec és a CSZKA Szófia.

A Ferencváros a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában a kazah Tobol Kosztanajjal találkozik, az első meccset július 6-án vendégként, a visszavágót július 13-án a Groupama Arénában vívja. 

Az FTC edzőmérkőzései:

Június 8.: FTC–NK Carda Martjanci (szlovén) 8-0
Június 12.: FTC–FK Shkendija (északmacedón) 1-1
Június 22., szerda, 17:00: FTC–Sepsi OSK (romániai)
Június 25., szombat, 17:00: FTC–Ludogorec Razgrad (bolgár)
Június 28., kedd, 18:00: FTC–CSZKA Szófia (bolgár)

A klub a nyáron eddig három játékost igazolt: a holland Mats Knoestert a holland Heraclestől, a francia Xavier Mercier-t a belga OH Leuventől, a mali Adama Traorét a BL-ban tavaly a Real Madrid vendégeként győztes moldovai Sheriff Tiraspoltól.

Távozó egyelőre több akad: Marko Marin visszavonult, Róbert Mak, Laisa Dvali és Somália szabadon igazolható, Miha Blazic pedig a francia Angers-hez szerződött. Tokmac Nguen viszont bejelentette, hogy marad. A legégetőbb kérdés sorsa, a kulcsjátékost állítólag a francia Montpellier környékezte meg.

Borítókép: Bogdán Ádám és Vécsei Bálint a vonaton (Fotó: Fradi.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.