A játékos, aki Mbappénál is többet ér a Real Madridnak

Tokió, Dubai, Panama City és Miami, másképp a Nike, a Golden Concept, a One Football, a Vini, a BetNational és a Dolce & Gabbana Vinícius nyári szabadságának az állomásai. A Real Madrid brazil sztárja kedden még csupán a huszonkettedik születésnapját ünnepelte, de máris korunk egyik legkeresettebb marketingarcává vált a sportéletben. Persze labdarúgóként is egyre magasabbra kúszik a csillaga, új szerződésében a mesés fizetés mellett az is szerepel, hogy a kivásárlási ára immár egymilliárd euró. Nem vitás, a madridiaknak többet ér Kylian Mbappénál.

Magyar Nemzet
2022. 07. 13. 8:38
Vinicius
Real Madrid's Brazilian forward Vinicius Junior celebrates scoring the opening goal during the UEFA Champions League final football match between Liverpool and Real Madrid at the Stade de France in Saint-Denis, north of Paris, on May 28, 2022. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP) Fotó: JAVIER SORIANO / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben a Real Madrid Kylian Mbappét próbálta elcsábítani a Paris Saint-Germaintől, a franciák – avagy a katariak – sem tétlenkedtek, ők Viníciust környékezték meg. Hiába. A királyi klub brazil ékköve kikosarazta őket, pedig negyvenmillió eurót ígértek neki az aláírásáért. Ez az összeg tájékoztatást nyújthat arról, hogy a huszonkettedik születésnapját kedden ünnepelt klasszis milyen feltételekkel hosszabbította meg a szerződését.

A piaci ügyekben bennfentes Transfermarkt szaklap még százmillió euróra taksálja Vinícius 2024-ben lejáró szerződését, de ezek az adatok már idejét múltak. A Marca úgy tudja, a brazil szélső 2027-ig elkötelezte magát a királyi klubbal. A fizetésébe jobb bele sem gondolni, pontos összeget a különböző bónuszok és prémiumok miatt is nehéz lenne meghatározni, mindenesetre árulkodó adat, hogy a spanyol lap szerint a mesés jövedelemért cserébe

Vinícius kivásárlási árát 350 millió euróról egymilliárd euróra emelték, amivel még a leggazdagabb arab kérőket is távol lehet tartani.

A Real Madrid Vinícius szerződtetését 2017-ben jelentette be, és az 2018-tól lépett életbe. Első madridi idényében, alig 18 évesen máris bemutatkozott új csapatában az Atlético elleni, szeptemberi bajnokin. Elsősorban elképesztő gyorsasága és cselezőkészsége a két erénye, de egyre gólveszélyesebb is. Ő döntötte el az idei Bajnokok Ligája-döntőt a Liverpool ellen, a La Ligában pedig összesen 17 gólig jutott, amivel Benzema mögött ő a Real második legeredményesebb játékosa.

A képességein felül Vinícius titka abban rejlik, hogy tudatosan építi a karrierjét. Helyesebben mások építik tudatosan az ő karrierjét. A közösségi médiában elképesztő sebességgel növekszik a követőinek száma, az Instagramon már meghaladja a 21 milliót. 

Ahogy a bevezetőben utaltunk rá, világmárkák egész sora köt vele szponzori szerződést jó szimattal annak tudatában, hogy a népszerűsége dinamikusan nő. Tizenegy multicégnek a nagykövete – 22 évesen egyik futballista sem büszkélkedhetett ekkora ügyfélkörrel.

A nap huszonnégy órájában harmincfős csapat ügyel rá, szervezi a programját. Vinícius ugyan aktív társasági életet él, de sohasem téveszti szem elől, hogy elsősorban futballista. Szigorú étrendet követ, egy korty alkoholt sem iszik, és az erőnléti edzője, Thiago Lobos mindenhová elkíséri még a szabadsága alatt is.

A brazil fenomén fizikai állapota ennek megfelelően kifogástalan – és az is marad még hosszú évekig. Jól tudják ezt Madridban is. Vinícius a királyi klub legértékesebb ékköve.

Borítókép: Vinícius mutatja, merre tart. Egyre följebb (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.