A Slovan edzője szerint példát kellene venniük a magyarokról

Vladimir Weiss a saját országa labdarúgó-szövetsége ellen kelt ki a Ferencváros elleni BL-selejtező pozsonyi visszavágója előtt. A Slovan Bratislava vezetőedzője nehezményezi, hogy a magyarokkal szemben hazája futballvezetői nem segítik kellőképpen a nemzetközi kupainduló csapatokat.

Magyar Nemzet
2022. 07. 26. 7:58
Vladimír Weiss
Forrás: skslovan.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NB I-ben évek óta bevett szokás, hogy a fontos nemzetközi mérkőzésre készülő magyar kupacsapatok elhalaszthatják a mérkőzéseiket a bajnokságban, hogy átmenetileg jobban tudjanak fókuszálni az egész idényüket meghatározó nemzetközi mérkőzésekre, hiszen a sikerük a komplett magyar futball érdekét is szolgálja.

Szlovákiában ez a hozzáállás hiánycikk, és ezt tette szóvá a Ferencváros elleni pozsonyi BL-selejtező visszavágója előtt a Slovan Bratislava edzője, Vladimir Weiss, aki az elmúlt hétvégén, a Trencsén ellen 4-0-ra megnyert bajnoki utáni sajtótájékoztatón nyitotta ki a száját:

Magam kértem a szövetség vezetőit, hogy változtassák meg a meccseink helyszínét. A hétvégén a Trencsént vertük meg, szerdán a Ferencváros ellen játszunk sorsdöntő BL-visszavágót, majd pedig utazhatunk a Michalovce otthonába… A Michalovce ebbe beleegyezett, de Szlovákiában ez nem lehetséges. Ezt nem értem. A magyarok a Fradi vagy a Puskás Akadémia miatt elhalasztják a bajnokságot, hogy frissen játszhassanak. Előző ellenfelünknél, a grúzoknál egy hónapra felfüggesztik a ligát, hogy klubjaiknak esélyt adjanak Európában. Nekünk meg muszáj játszanunk és utaznunk.

Tehát a Slovan edzője még csak nem is azt kérte, hogy halasszák el a szombaton esedékes meccsüket a bajnokság harmadik fordulójából, hanem a pályaválasztói jogot szerette volna felcserélni a Michalovcéval, hogy legalább utazniuk ne kelljen két fontos nemzetközi meccs között.

Mint ismert, a Slovan az első mérkőzésen 2-1-es győzelmet aratott a Fradi otthonában az Üllői úton. Amelyik csapat továbbjut, az a jövő héten máris a selejtező harmadik fordulójában játszik a Quarabag–Zürich párharc győztesével. A vesztes fél pedig az Európa-liga kvalifikációjába csúszik át, és ugyancsak játszik már a jövő héten, ez esetben az izraeli Makkabi Haifa vagy a görög Olympiakosz lehet az ellenfél.

A szlovák bajnoksággal ellentétben az NB I csak e hétvégén rajtol, a sorsolás szerint vasárnap a Ferencváros a Puskás Akadémiát fogadja, amely előtte csütörtökön ugyancsak a nemzetközi porondon érdekelt, a Konferencia-ligában a portugál Vitoria Guimares ellen 3-0-s hátrányból próbál tisztes eredményt elérni hazai pályán.

Borítókép: Vladimir Weiss, a Slovan Bratislava vezetőedzője (Fotó: skslovan.com)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.