Egy robot törte el a hétéves sakkozó ujját parti közben + videó

Szürreális jelenetek zajlottak le a moszkvai nyílt sakkbajnokság, a Moscow Open csütörtöki versenynapján: olyan bemutató mérkőzést rendeztek, amelyen egy sakkozórobot három ifjú játékos ellen játszott szimultánt. Az eset ujjtöréssel végződött.

Forrás: Nemzeti Sport2022. 07. 24. 19:01
Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik hétéves játékos épp lépni szeretett volna, ám amikor a bábuért nyúlt, a robot a fémkarjával egész egyszerűen megragadta a kisfiú egyik ujját, és mint később kiderült, olyan erővel szorította azt, hogy eltört. A fiú kezét a rögtön odasiető nézők szabadították ki.

A PC Gamer beszámolójából az derül ki, hogy a kisfiú hibázott, mivel nem tartotta be azt az időkorlátot, amely alatt a roboté a sakktábla feletti kontroll, írja a Nemzeti Sport. Megzavarta a gép algoritmusát azzal, hogy idő előtt a bábuért nyúlt, és a rendszer valószínűleg egy újabb figurának nézte a gyerek kezét. A hírek szerint a fiú szülei úgy döntöttek, az orosz sakkszövetséget és a verseny szervezőit egyaránt beperlik.

Borítókép: Jelenet a szerencsétlen esetről (Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.