Feladta a versenyt a Tour de France egyik legnagyobb sztárja

A 2020-as Tour de France második helyezettjét, a szlovén Primoz Roglicot idén is az esélyesek között tartották számon, ám a vasárnapi szakaszon már nem indult el, s bejelentette, hogy a múlt heti balesete miatt feladja a francia országúti kerékpáros körversenyt. A 32 éves klasszisnak nincs szerencséje a Tourral, amelyen tavaly hasonló körülmények között, idő előtt végzett.

Magyar Nemzet
2022. 07. 17. 11:41
ROGLIC, Primoz
Koppenhága, 2022. július 1. A szlovén Primoz Roglic a néhai Edvard Eriksen dán-izlandi szobrász A kis hableány címû alkotása mellett halad el a 109. Tour de France profi országúti kerékpáros körverseny elsõ szakaszán, a 13,2 kilométeres koppenhágai egyéni idõfutamon 2022. július 1-jén. MTI/AP/Daniel Cole Fotó: Daniel Cole
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Roglic másfél héttel ezelőtt, az ötödik szakaszon bukott, igaz, vállficammal és zúzódásokkal megúszta az esést, ami után még folytatta a versenyt. Persze nem volt már teljesen egészséges, így csapata, a Jumbo–Visma érdekeit helyezte a sajátjai elé. Többször is támadást vállallt, és ezekkel nagy szerepet játszott abban, hogy csapattársa, a dán átvette a vezetést a címvédő szlovén Tadej Pogacartól (UAE) az összetettben.

Vasárnap délelőtt azonban Roglic bejelentette, hogy sérülten eddig bírta a strapát, így a mielőbbi teljes felépülése érdekében a 15., Caracssonne-ig tartó 202,5 kilométeres szakaszon már nem is állt rajthoz.

– Büszke vagyok rá, hogy a közreműködésemmel ilyen jól állunk az összetettben, és bízom benne, hogy a csapat véghez viszi a sárga és a zöld trikó megszerzésére vonatkozó ambícióinkat. Mindenkinek köszönöm a nagyszerű támogatást – fogalmazott Roglic, akit a Cyclingnews.com nevű szakoldal idézett.

ROGLIC, Primoz
Fotó: Guillaume Horcajuelo

A spanyol Vueltán háromszor győztes Roglic az idei Tour egyik nagy esélyesének számított, hiszen kiváló formában érkezett az év egyik legnagyobb versenyére. Két rangos, egyaránt nyolc szakaszból álló versenyt húzott be, márciusban a Párizs–Nizzát, júniusban pedig a Critérium du Dauphinét. Áprilisban pedig a hatnapos baszk körversenyen a nyolcadik helyen végzett.

A szlovén klasszisnak nincs szerencséje a Tour de France-szal, hiszen a 2020-ban megszerzett második helyezése óta egymás után másodszor kénytelen sérülés miatt feladni a versenyt. Tavaly hasonlóan balszerencsés volt, akkor a harmadik szakaszon bukott nagyot, majd sérülten is folytatta, de a kilencedik szakasz előtt feladta a további küzdelmeket.

Borítókép: A szlovén Primoz Roglic a néhai Edvard Eriksen dán–izlandi szobrász A kis hableány című alkotása mellett halad el a 109. Tour de France profi országúti kerékpáros körverseny első szakaszán, a 13,2 kilométeres koppenhágai egyéni időfutamon 2022. július 1-jén (Fotó: MTI/AP/Daniel Cole)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.