Irán miatt vesztette el néhány napra edzőjét a Barcelona

Xavinak vízumproblémái akadtak, csak kedden csatlakozhat csapatához az Egyesült Államokban. Megérkezett viszont már a Bayern Münchentől megvásárolt Robert Lewandowski.

Magyar Nemzet
2022. 07. 18. 9:15
Xavi
Xavi nem volt elégedett Fotó: AFP/CESAR MANSO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FC Barcelona kerete szombaton utazott el az Egyesült Államokba, ahol két héten át készül majd. A katalánok összecsapnak az Inter Miamival, a Real Madriddal, a Juventusszal és a New York Red Bullsszal is.

A katalánok azonban váratlan problémába ütköztek: Xavi nem tarthatott a csapattal, mert nem kapta meg a vízumot. A komplikációt az okozta, hogy a spanyol szakember előző csapatával, a katari Al-Szaddal Iránban is járt, azzal az országgal viszont igencsak feszült az Egyesült Államok viszonya.

Ennek még lesz idén jelentősége a labdarúgást tekintve is, hiszen Irán és az Egyesült Államok ugyanúgy a B csoportban szerepel az év végi világbajnokságon.

Xavinak túl sokáig nem kellett várnia, a módosított kérelem után már beengedik az Egyesült Államokba, így kedden már csatlakozhat a kerethez. Megérkezett viszont már új csapattársaihoz Robert Lewandowski, akit a Bayern Münchentől vásárolt meg a katalán klub.

Nem Xavi az egyetlen a sportvilágban, akinek gondja akadt a belépéssel az Egyesült Államokba: a Eugene-ban zajló atlétikai világbajnokságról többen vízumproblémák miatt maradtak le: a korábbi Eb-ezüstérmes hosszútávfutó, Chris Thompson és a korábbi Afrika-bajnok Sheila Chepkirui is pórul járt, míg Ferdinand Omanyala néhány órával az első 100 méteres futama előtt szállhatott csak le az országban, így nem csoda, hogy nem jutott döntőbe. Pedig idén ő volt az egyetlen, aki legyőzte az új világbajnokot, Fred Kerley-t.

És akkor még ott van Novak Djokovics ügye is…

Borítókép: Xavi nem így képzelte az utazást (Fotó: AFP/Cesar Manso)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.